Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsWel ervaring, geen medailles op WK Junioren

Wel ervaring, geen medailles op WK Junioren

WK Junioren MelbourneOnze Jong Oranje-talenten Lara van Ruijven, Loïs Kloor en Adwin Snellink hebben er weer een rugzak ervaring bij. De drie HVHW’ers traden afgelopen weekeinde op bij het wereldkampioenschap shorttrack. Ze moesten daarvoor een heel best stukje vliegen: het spektakel had plaats in Melbourne (Australië). Medailles haalden ze niet.


Lara van Ruijven
Voor Lara waren de verwachtingen hooggespannen. Logisch, want vorig jaar pakte ze bij haar optreden op het WK op de 500 meter de zilveren medaille. Ze was daarmee de eerste Nederlandse shorttracker die tijdens een WK voor junioren een individuele medaille veroverde.
In de zogenoemde preliminaries plaatste Lara zich probleemloos voor de heats door haar rit te winnen. In die heats werd Lara derde achter de Italiaanse Arianna Valcepina en de Chinese Yutong Han. Ze plaatste zich op grond van haar tijd (46.670) als een van de vier tijdsnelste derden voor de kwartfinale.
In die kwart eindstrijd bleef Lara steken. Ze werd derde achter de Zuid-Koreaanse Hyun Sun Wang en de Italiaanse Arianna Valcepina. Daardoor schaarde ze zich niet bij de top 8 die aan de bak mocht voor de medailles. Op grond van haar tijd werd Lara op de 500 meter tiende.

Op de 1000 meter bleef de Zuid-Koreaanse Hyun Sun Wang Lara in de heats voor, maar Lara werd tweede en plaatste ze zich dus voor de kwartfinale. Daarin redde ze het met haar vijfde plaats niet om door te stomen naar de halve finale. Op de 1500 meter kwam Lara niet door de heats. In het klassement over de drie afstanden werd Lara 20e.

Loïs Kloor
Waar Lara het meer van de korte afstanden moet hebben, is Loïs Kloor vooral een klant voor de langere afstanden. Dat bleek ook op de 1500 meter. Daar overleefde zij, in tegenstelling tot Lara, wél de heats. In een rit van zes rijdsters hoefde ze alleen de Amerikaanse Sarah Chen voor te laten. In de halve finale wist Loïs zich niet te plaatsen voor de finale. Ze werd zesde en daarmee 17e op deze afstand.

Op de 1000 meter redde Loïs het net niet om zich via de heats te plaatsen voor de kwartfinale. Ze kwam 0,6 seconde tekort om tweede te worden in haar rit. Op de 500 meter kwam Loïs met een tweede plaats wel door de preliminaries, maar stopte het avontuur op die afstand in de heats. Ze werd daarin vierde. In het klassement over de drie afstanden werd Loïs 22e.

Adwin Snellink
Onze laatste HVHW-troef in Jong Oranje streed niet mee om de individuele medailles. Hij heeft een tijd last gehad van een blessure en was nog net niet voldoende hersteld om zich daarvoor te plaatsen. Adwin was in Melbourne onderdeel van de relayploeg met Christiaan Bökkerink, Itzhak de Laat en Mark Prinsen.

Vooraf dichtte het viertal zich goede kansen toe om in de medailles te vallen op deze 3000 meter (zie artikel uit Het Hele Westland). In de heats maakten de vier heren die ambities ook waar. In een tijd van 4.11.922 werden ze tweede en was een plaats in de halve finale bereikt. Die tijd was voor Adwin een PR.

Door een valpartij van Itzhak de Laat liep de ploeg van Adwin in de halve eindstrijd achterstand op. Die werd goeddeels ingelopen, maar verder dan de derde plaats reikte het kwartet niet meer. Geen finale en geen medaille dus. In de eindrangschikking werd Adwin met zijn ploeg zesde.


Lees ook het artikel over Adwin in het hele Westland

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords