Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsBlije gezichten bij schaatsen gehandicapten

Blije gezichten bij schaatsen gehandicapten

Thumbnail imageRuim een uur blije gezichten en rode konen van de inspanning en het plezier. De twee schaatsmiddagen die schaatsvereniging HVHW aanbood aan twee klassen gehandicapte kinderen zijn een groot succes geworden. Op vrijdag 2 maart beleefden acht leerlingen van de Piramide aan de Melis Stokelaan in Den Haag een prachtige middag op het ijs van schaatscentrum de Uithof. De week ervoor gold hetzelfde voor een klas van de Maurice Maeterlinckschool uit Delft.

Thumbnail imageAlles en iedereen werkte mee aan het succes. De kinderen gingen het avontuur op schaatsen graag aan, de trainers van HVHW genoten als vrijwilliger van het begeleiden tijdens deze speciale ‘les’, de Uithof stelde het ijs beschikbaar, sportwinkel Ooms regelde gratis schaatsen en dankzij KNSB-sponsor KPN waren er ook nog mooie mutsen voor de deelnemers.

Thumbnail imageDe leerlingen van de Piramide kregen een gevarieerde training voorgeschoteld van onder meer schaatstrainer Daan van Assen. Hij liet ze een estafette doen waarbij ze een tennisbal afwisselend heen en weer moesten brengen. Ook werden ze uitgedaagd om onder een koord door te schaatsen. En dat koord werd natuurlijk elke keer een beetje lager gehouden. “Met de groep van de Piramide ging dat heel goed”, meldde initiatiefnemer Paul van Grieken na afloop enthousiast. “Het was prachtig om ze te zien genieten.”

Thumbnail imageVan Grieken, lid van de evenementencommissie van HVHW,  lanceerde tegen het einde van 2011 het idee om schaatsclinics voor gehandicapten te organiseren. Zijn gedachte was: “Schaatsers zijn tijdens het seizoen vooral bezig met zichzelf. Hun eigen trainingen, hun materiaal en de jacht op overwinningen en PR’s. Maar ze kunnen als bevoorrechte groep ook wel eens iets doen voor anderen.”

Thumbnail imageDaarmee was het idee geboren om gehandicapten een mooie schaatsmiddag te bezorgen. Vervolgens ging het snel. Er bleken al vlug voldoende vrijwilligers om de gehandicapten één op één te begeleiden. Ook sponsors haakten enthousiast in. Behalve de Uithof, Ooms en KPN was dat Vreugde Tours dat de leerlingen van de Maurice Maeterlinckschool gratis vervoerde. Allen kijken terug op een zeer geslaagd initiatief dat rijp is voor herhaling in het volgende schaatsseizoen.

Foto's G-dagen 2 maart 2012 De Uithofkpn_logo deuithof logo-ooms vreugdetourslogo knsb
http://www.kpn.com/ http://www.deuithof.nl/

http://www.oomssport.nl/

http://www.vreugdetours.nl http://www.knsb.nl/

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords