Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsJeugdschaats nieuwsTed Dalrymple Zuid-Hollands kampioen

Ted Dalrymple Zuid-Hollands kampioen

Zondagochtend 8 januari was het zover, het ZHK kon beginnen. HVHW had 5 meisjes en 9 jongens op de startlijst staan. Noa Helena Molenaar en Jesse Duijnisveld konden deze zondag niet. Flint Gasseling moest zich ’s ochtends helaas ziek afmelden.

Wat een luxe deze ochtend, er waren maar liefst 3 coaches aanwezig. Kees d’Huy, Jelly van der Werf en Maartje Roes waren speciaal voor deze jongens en meisjes  vroeg hun bed uitgekomen. Bedankt allemaal.

We begonnen deze ochtend met de meisjes. Als eerste stond Kiki van Schaik aan de start, voor het eerst in haar wedstrijdpak, met 2 goede ritten en een PR in de 1e rit van bijna 2 seconde is zij als 18e geëindigd in het klassement. Daarna was het de beurt aan Caitlin Koenen, zij reed ook heel netjes, een 25e plek voor haar. De volgende waren Anna Eijsackers en Mette van den Berg zij hebben allebei de ritten tegen elkaar gereden en wat een strijd was dat. Twee keer zat het heel dicht bij elkaar, maar ze hebben het eerlijk verdeeld….allebei een keer gewonnen. Anna vinden we terug op plek 15 en Mette één plekje hoger op 14. Als laatste meisje van HVHW stond Amber van der Meijden aan de start. De 1e rit ging heel goed en met een Uithof pr van een seconde promotie van klasse 2, gefeliciteerd! Uiteindelijk vinden we Amber terug op plaats 16 in het eindklassement.

Daarna waren direct de jongens aan de beurt. Voor de dweil stonden er 2 HVHW’ers tegenover elkaar in de rit. D-pupil Karel Dijkers en Niels Ras. Beide reden ze een pr Karel nam er hap van bijna 2 seconde en Niels nam nog een grotere hap bijna 4,5 seconde. Super goed gedaan. We vinden Karel terug op plaats 27 in het klassement en Niels (na een val in de 2e rit) op plaats 23. Kai Scheffer die als reserve gelukkig ook mee mocht doen, zou eigenlijk alleen rijden maar door de ziekmelding van Flint was hij opgeschoven in de startlijst. Ook een klein pr voor hem. We vinden Kai terug in het klassement op plek 34. Daarna weer 2 HVHW’ers die het tegen elkaar op moesten nemen. Mees Prinssen en Jens Orie stonden naast elkaar aan de start. Mees was het die de 1e rit met een pr van een seconde de ritwinst naar zich toetrok en met deze tijd ook promotie naar klasse 2 afdwong, maar ook Jens snoepte een dikke seconde van zijn pr af.  In de 2e rit was het Jens die de ritwinst opeiste.  Mees vinden we terug op plaats 12 en Jens op 14. Sam Noordergraaf reed twee hele nette ritten en vinden we terug op plaats 15. Timo Boersema heeft het voor elkaar, eindelijk is het gelukt om onder de magische grens van 50 te komen  een mooi pr gereden ( 49.70). We vinden Timo in het eindklassement terug op plaats 6 met boven zich alleen maar A-pupillen, goed gedaan! En dan de laatste troef en niet zomaar 1, de kop van dit verslag verraadt het al, Ted Dalrymple! Met winst op beide afstanden, waar hij de concurrentie ver achter zich laat mag hij zich een jaar lang Zuid-Hollands kampioen noemen. En niet te vergeten  eindelijk die beker bij jou thuis voor de snelst gereden tijd, vorig jaar mocht je hem niet maar nu is hij eindelijk bij jou. Gefeliciteerd Ted!

Alle jongens en meisjes hebben het super gedaan!  Net als de coaches, geweldig dat jullie met z’n 3en aanwezig wilden zijn. Op naar de trainingen en de volgende wedstrijden.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords