Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsJeugdschaats nieuws25e Riho on Ice Internationaal Pupillen Tournooi

25e Riho on Ice Internationaal Pupillen Tournooi

Rhio 2011Zaterdagochtend 04.45 uur 'n hels kabaal in de slaapkamer, de wekker liep af!!! Pfff dat was toch geen tijd voor 'n normaal mens? Eenmaal 'n beetje bij zinnen bleek dat ik de avond ervoor hier zelf verantwoordelijk voor ben geweest. Ik had nl. zelf dat 'vreselijke ding' afgesteld! En wist ook weer meteen waarom.........., er moest vanochtend geschaatst gaan worden in Deventer. Juist ja..... de stad van die bruine Koeken.

De stramme ledematen werden uit bed gehesen waarbij ik met mijn blote 'kakkies' in aanraking kwam met koude vloer waardoor ik echt helemaal wakker schrok. Daarbij bedenkend dat er bij nog zo'n zes gezinnetjes hier in de buurt precies hetzelfde ritueel plaats vond! Douchen, aankleden en ondertussen wat eten met 'n kopje thee, zachtjes  anders maakte je de rest van de familie wakker. Tas met schaatsspullen mee, slijpblok, slijpsteen en afbraam steentjes, en nog 'n 'baal voer' voor deze dag. Want als er hard geschaatst moet worden moet zeker de maag ook met goed voedsel bijgehouden worden. Banaantjes, zoete koekjes en de nodige drank.

Rhio 2011Auto ingeladen en wij, de sportster met het oranje petje, en de verzorger konden op weg. Tom Tom ingesteld: Sport en Recreatiecentrum De Scheg Piet van Donkplein 1, Deventer. Nou erg veel verkeer was er op dit onmenselijke tijdstip natuurlijk niet op de wegen en we konden met 'n redelijke kruissnelheid zonder stoppen de hele weg mooi doorrijden. Waarbij mijn medepassagier, ja die met dat oranje petje, geluiden maakte die wat van 'n varkentje weg had.

Rhio 2011Eenmaal aangekomen bij de Scheg vonden we al snel de andere HVHW' ers. Die de mooie schaatshal aan het verkennen waren. Prachtige hal die sfeervol was ingericht met zelfs 'n mooie speelplaats in het midden van het terrein. En niet te vergeten heerlijk warme kleedkamers, wat wil 'n mens nog meer! 'n Woordje van Jeroen, onze voortreffelijke coach, en er werd ingelopen de spiertjes wat opwarmen. De wedstrijden zouden zo gaan beginnen.

24 Verenigingen hadden voor deze dag ingeschreven en dat maal zes pupillen zijn 288 schaatsen die door de organisatie prima in toom werden gehouden en 'n strak schema vergden. Nou dat is de organisatie dan ook heel goed afgegaan, niet eenmaal 'n hapering of te laat beginnen. Geweldig en petje daarvoor af, chapeau!

Meisjes C.
Rhio 20112x 300 meter. Waarbij 'onze' Emma Mousset als eerste het spits moest afbijten. Eerste rit 36.07 (7) en haar tweede rit 36.11 (7)  totaal: 72.180 punten. Met luide aanmoedigingen van de meegereisde HVHW  aanhang. Geen slecht resultaat als je bedenkt dat er 23 deelneemsters waren. Zij eindigde dan ook als 7e op de eindranglijst.  Beslist 'n goed resultaat.

Marathon: Altijd spannend om te zien en moeilijk uit zo'n kluwen schaatsers 'n goede positie e verwerven. Emma's sart was goed en ging er als 'n speer vandoor maar na twee rondes moest zij het toch wat laten gaan en eindigde ze met opgeheven hoofd in de achterhoede. 

Jongens C.
Rhio 20112x300 meter. David Eijsackers was aan de beurt. Jeroen Jong hield alles bij de start in de gaten, zodat er niet één HVHW'er te laat aan de start zou verschijnen want dat betekent meteen 'n disq. Na nog wat tactische instructies ging David van start. Eerste rit  39.42 (14) en in zijn tweede rit 38.31 (8)  totaal: 77.730  punten. Knap hoor je tweede rit sneller te rijden dan je eerste! 'n 11e plaats was voor hem het resultaat. Mooi in de middenmoot.

Marathon: Dave ging ook goed mee in de start en bleef mooi in de middenmoot meerijden. Waarbij ook hij in de middenmoot eindigde. 

Meisjes B.
Rhio 20111x 500 meter en 1x 300 meter. Demi Exterkate die haar beschermers van de ijzers kon halen. 500 meter in 'n mooie 52.58 PB (4) dat was meteen je visitekaartje afgeven! En haar 300 meter 33.05 (6)  totaal: 85.630 punten. Waarbij zij in het eindklassement uit kwam op de 6e plaats.

Marathon: 'n Wirwar aan de start 'n valpartij, chaos dus. Na wat rondjes rustig 'plakken' op de vijfde plek werd er in de 4e ronde versneld en er vielen wat gaatjes die werden dicht gereden. Derde plek, weer 'n spurt met twee koplopers die niet meer gepakt konden worden. Dus 'n mooie 3e plek.

Jongens B.
Rhio1 x 500 meter en 1x300 meter. Max van Wijk die nu zijn trainingspak kon gaan uitrekken. 500 meter 54.95 (10) Hij was hier niet zo blij mee want hij wilde graag onder de 53.91rijden. Nu zijn 300 meter 33.39 PB (9) totaal: 88.340 punten. Toch nog 'n PB vandaag gereden, gefeliciteerd. Eindklassement 9e plaats.

Marathon: Max had z'n bandala eens extra strak omgedaan en starte fanatiek bleef netjes alert in de middenmoot meerijden en moest de laatste twee rondjes echt tot het uiterste gaan. De laatste 100 meters werden echt spannend en na 'n uiterste krachtsinspanning werd hij nipt 3e.

Meisjes A.
Rhio 20111x 500 meter en 1x 700 meter. Charlotte de Graaf die voor het eerst aan de bak ging in 'n officiële wedstrijd. 500 meter 55.74 PB (18) de 700 meter 1.16.49 PB (13) totaal: 110.375 punten. Beslist niet slecht voor haar eerste officiële wedstrijd en met 'n prima resultaat naar huis. Nu aan je tijden werken in de volgende wedstrijden. Charlotte eindigde in het eindklassement op 'n mooie 15e plaats.

Marathon: Voor Charlotte haar eerste! Maar dat ze van zich afbeet was duidelijk te zien. Knokker als ze is wilde ze echt geen plek prijsgeven het tempo wed behoorlijk opgevoerd waarbij in de laatste ronde wel héél erg hard gereden werd. Charlotte  eindigde toch bij de eerste 10. Knap resulaat.  

Jongens A.
Rhio 20111x 500 meter en 1x 700 meter. Jordy Blokland die alles nog eens even op scherp had gezet. 500 meter 50.84 (9) de 700 meter 1.12.65 (8) totaal: 102.732 punten. Goed gereden Jordy en met 'n 9e plek lang niet slecht gedaan.

Marathon: Vliegende start waarbij Jordy meteen goed positie nam en uitgekiend ergens op de 8e plaats z'n rondjes bleef meedraaien. In de laatste 3 ronden werd het tempo opgeschroefd en moest er naar voren worden gereden, dat deed pijn in de beentjes maar het lukte hem ten dele. Uiteindelijk kwam hij (als ik vlug en goed heb geteld) als achtste over de finish. Het was 'n erg spannende en tactische rit. 'n Mooi resultaat.

Rhio 2011Alles bij elkaar 'n geslaagde dag met mooie en spannende races. Waarbij Jeroen zijn pupillen van de nodige tips en tricks voorzag. En ze op de baan goed begeleidde en zorgde dat iedereen ook daadwerkelijk op het juiste tijdstip aan de startlijn verscheen. Na afloop nog gezellig wat gedronken en kon voor de meesten de terugreis beginnen. Met uitzondering van één stel die nog naar Heerenveen afreisden om daar 's avonds nog eens de 100- 300 en 500 meter te gaan schaatsen! Waarbij opgemerkt dat alle drie de tijden PR's waren!

Alle ouders en andere supporters bedankt voor het aanmoedigen van 'onze HVHW'ers' en neem thuis maar 'n strepcil voor de schorre keel!

Ik wil hierbij nog even opmerken dat deze dag door de organiserende vereniging uitstekend was verzorgd.
Iedereen bedankt voor de gezellige dag.

M.

Alle foto's Rhio 2011 Deventer

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords