Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaan nieuwsThialf, Oudejaarsdag 2010

Thialf, Oudejaarsdag 2010

Thumbnail imageHet is inmiddels traditie dat op de laatste dag van het jaar er in Thialf door junioren C en B wordt gestreden om de Thialf Bokaal. Deze interclubwedstrijd wordt georganiseerd door de Koninklijke IJsvereniging Thialf en de Hardrijdersclub Heerenveen. Dit jaar deden 36 clubs mee met ieder 4 rijders. Alle rijders reden een 500 en 1000 meter. Voor de beste 6 rijders per afstand was er een medaille en voor de beste 3 van het klassement een beker. 
 
Thumbnail imageVoor HVHW waren naar Thialf afgereisd: Sanne van der Knaap (Dames Junioren C), Rintje Dijkstra (Heren Junioren C), Steffi Wubben (Dames Junioren B) en Cas van Trierum (Heren Junioren B). De rijders werden gecoached door Chiel van Gorkum. De sterkte van het deelnemersveld was sterk wisselend. Voor de helft van de rijders was het een unieke ervaring om op het ijs van Thialf te rijden en het pr aan te scherpen, terwijl de andere helft uit de top van de ranglijsten komt en voor de winst en de beker gaat.
 
Thumbnail imageSanne bleef op de 500 en 1000 meter enkele tienden verwijderd van haar pr, maar hield zich goed staande in het geweld, met als beloning een 5e plaats (dus medaille) op de 1000 meter, en een 7e plaats in het eindklassement. Rintje reed op beide afstanden een pr. Hij werd 2 maal naar voren geroepen om een medaille voor de 5e plaats op te halen. Rintje werd 6e in het eindklassement. Steffi reed op beide afstanden en het klassement naar de 3e plaats en kreeg dus naast de 2 medailles een fraaie beker mee. Cas eindigde op de 500 als 5e en op de 1000 als 4e. Met een 4e plaats in het eindklassement.
 
In tegenstelling tot andere interclubs is er bij de Thialf Bokaal geen verenigingsklassement. Maar een snelle blik op het klassement leert dat HVHW, met deze sterke prestaties, achter de organiserende vereniging HCH op de 2e plaats zou zijn geëindigd.
 
Tevreden konden coach Chiel, toeschouwers en rijders naar huis, waar het thuisfront de oliebollen al had klaar staan.
 
 Foto's Thialf bokaal
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords