Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaan nieuwsJolanda Voskamp 5e op WK Sprint Berlijn

Jolanda Voskamp 5e op WK Sprint Berlijn

wksprint2011-berlijn1Berlin 2011 - Voor mij de generale repetitie voor het grote “canada avontuur”. Kan ik met de druk omgaan? Hoe zal de rest presteren? Hoe zal de baan in Berlijn eruit zien? De reis begon  vrijdagmorgen toen Leontine me om half vijf kwam ophalen en we keurig op tijd, op Schiphol, aan de reis begonnen. Rond half tien in het Hotel waar we een dubbele kamer kregen dus dat was lekker luxe.

Om twaalf uur op het ijs voor het eerste gevoel met het ijs. Heerlijk, wat een feest: ik kan het iedereen aanbevelen. Maar er stond ook nog cultuur op het programma dus op naar het centrum van Berlin. De M6 bracht ons op Alexander Platz waarna we lopend naar Charly's Checkpoint gingen. Museum bezocht en op de foto met de mannen bij het check point. In ons Hotel Kolumbus, zou vanaf zes uur de loting plaatsvinden en aansluitend een buffet. De 45 plus dames waren allemaal present dus er waren 10 deelneemsters. De loting was voor mij wellicht wat ongunstig. Geen tegenstand en 1.000 m in de buitenbaan starten. Maar dat betekent gelijk dat het de volgende dag andersom zou zijn dus gevoelsmatig dacht ik. De laatste 1.000 wordt mijn afstand.
 
De vier dames. Lijnie, Henriette, Gerdien en ook Monique bleken de volgende dag een maatje te groot voor mij.. ze reden allemaal een 44.er en ik een 45,44, dus het gat was geslagen. Ook op de 1.000 reden ze alle vier een 1.27 en 1.28 en ik 1.30,70 Voor mij wel een p.r. dus ik moest tevreden zijn. Maar tegelijkertijd begon ik me te realiseren dat ik wellicht op het NK straks toch weer buiten de boot ga vallen voor de 3 km... Wat een oneerlijk reglement zeg... maandag maar kijken of dit nog opgelost wordt door NK afstanden of dat het inderdaad grote pech wordt. Voor Canada ben ik wel gerust gesteld. Daar mag iedereen een 3 km rijden,dus mijn focus blijft daarop gericht…. Middag’s weer lekker de stad in.. Hitler museum, historisch museum en een half uurtje naar de dom voor een orgelconcert.. We zijn zo goed bezig Leontine en ik ..:)J . Daarna lekker uit eten en om negen uur weer naar bed, want om zeven uur weer aan het ontbijt. Ik had er weer reuze zin in,.. dus knallen voor die 1.000 meter. De 500 gaf weer een 45,45 op de klok... wel stabiel en gezien het feit dat ik ook marathons rij niet meer als logisch... Lijnie ging helemaal los en reed een wereld record in 43,60. Daarna de 1.000 meter van 1.26,87.

Thumbnail imageIk ging goed weg en liep een prima eerste binnenbocht... goed druk houden, diep zitten buik spieren aan en zijwaarts. En hij ging lekker op naar de bel en dan nog maar 1 ronden. Tussentijden zie ik nooit, gewoon blijven gaan en ja hoor. Ook de laatste binnen bocht als een kogel ....1.28,99 Yes I did it.. 2,2 seconden van mijn P.r. echt te gek... Ik kan het bijna niet geloven.. echt de top.. De aansluiting is een feit. meiden .. ik doe weer mee. Dit geeft echt power voor de training van de komende weken.

’s Middags weer cultuur natuurlijk dus op naar de Brandenburg Tor, met de fietstaxi naar Potsdammerplatz en toen naar het Jodenmuseum.. Ja want in zo’n weekend realiseer je je ook dat van 1933 de Nazi’s zijn opgetrokken en allen in Polen al 3 miljoen joden hebben vermoord. Ongelooflijk hoe dat heeft kunnen gebeuren. Met name het logistieke netwerk wat in die jaren gebouwd is en manier waarop dit allemaal heeft kunnen plaatsvinden.. De ijshal staat in OostBerlin dus dat is toch heel bijzonder als je daar loopt en je dat realiseert. Het is ook de combi van deze uitstapjes wat het schaatsen zo leuk maakt hé. Echt heel leerzaam.

Thumbnail imageZondagavond in ons Hotel de prijsuitreiking en het slotbuffet.. Heel gezellig.. al die schaatsers. Al die nationaliteiten zijn van de partij. De meeste zijn 50 of 60 plus en ze komen overal vandaan echt geweldig. De Russen, Kazachstan, Italie, Noorwegen, Canada Duitsland en natuurlijk veel Nederlanders. Maandag als afsluiting nog een dag shoppen in KaDeWe. Mooie koffer scoort want ik was de sleutels kwijt van mijn koffer.:)J echt weer iets voor mij dus die hebben ze moeten openbreken. Maar ik kan straks met mijn “Berlijnse koffer” naar Canada.. gaat helemaal goed komen..

Op 12 en 13 februari nog het NK in Utrecht, maar nu eerst weer een even aan het werk.. want het zijn drukke weken voor een boekhouder in bloempottenland.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords