Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaan nieuwsJordy Blokland (pupil B) rijdt 100 km Alternatieve Elfstedentocht Weissensee.

Jordy Blokland (pupil B) rijdt 100 km Alternatieve Elfstedentocht Weissensee.

Thumbnail imageNa zondag eerst de wedstrijd gereden te hebben op de Uithof vertrok ik om 14.15 met het vliegtuig richting Salzburg. Samen met mijn oom en zijn vrienden zijn we vandaar met de auto naar de Weissensee gereden. Maandag voor het eerst op de Weissensee een trainingstochtje gereden van 30 km. Het rijden ging soepel, goed gevoel in de benen. Het ijs zat wel vol met scheuren. s’ Avonds goed gegeten en vroeg naar bed. Dinsdag was de grote dag.

Om 5 uur opgestaan, pannenkoeken gegeten en in het donker op weg naar de start. Het was -14, de schaatsen aan en naar de startlijn. Ik was zo super zenuwachtig. Al maanden had ik naar dit moment uitgekeken. Mijn tocht was eindelijk begonnen…  Het eerste rondje van 12.5 km heb ik in het schermer gereden. Het weer was goed, geen wind en ik had het niet koud. De volgende rondjes gingen ook goed. Genoeg gegeten en gedronken. Elke keer kon ik aansluiten bij een groepje. Mijn oom en vrienden gingen voor de  200 km, Thumbnail imagedus zij moesten harder doorrijden. Bij 75 km begon ik het zwaar te krijgen. Wat was ik moe… Maar ik wilde echt doorgaan tot de 100 km. Na 5 uur en 8 minuten kwam ik moe, maar zeer voldaan over de finish.

Mijn gemiddelde snelheid was 19.47 km/uur. Ik ben super blij en iedereen is trots op mij.  Met oorkonde, mooie foto’s en speldje ben ik woensdagavond weer in Nederland aangekomen. Een avontuur om nooit meer te vergeten.  Jordy Blokland, 27 januari 2011
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords