Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathon nieuwsErik en Jeroen beleven natte avonturen in Zweden

Erik en Jeroen beleven natte avonturen in Zweden

straffeWinddeLaatsteBochtVoorFinishWaar normaliter de temperaturen ver onder nul zijn en je als schaatser niet genoeg laagjes kunt dragen, was het tijdens de runn winterweek voor Zweedse begrippen vrij warm. Maar het mooie was, het ijs had er niet echt onder geleden, er lag alleen wel een laagje water op. Hier reden Erik en Jeroen hun, nu bijna traditionele, buitenlandse natuurijsweek.

 

 

 

Erik <3 KathiaVooral Erik had een heel bijzondere voorbereiding. Een paar dagen tevoren arriveerde hij met zijn vriendin in Nederland. Vrijdags stapte hij met zijn vrouw in het vliegtuig naar Zweden.

Als 'voorbereiding' op de 200 kilometer werden in de dagen daarvoor al flinke tochten gereden die georganiseerd waren door de runn winterweek. Zoals elk jaar, was de organisatie daarvan prima in orde. De alternatieve elfstedentocht werd georganiseerd op dinsdag 9 februari.

In het donker startten Erik en Jeroen aan de lange tocht.

voorbereidingJeroenZweden2015JeroenJeroen had zijn titel uit 2015 te verdedigen en reed maar gelijk vanaf de start weg. Dit om de groep 'mijnwerkerslampjes' maar uit de weg te zijn. Toen het licht werd, besloot Jeroen maar even een stukje te gaan zwemmen met als gevolg dat ie de daaropvolgende 180 kilometer in een nat pak moest rijden. Veel wind en regen. Volgende keer in regenpak met zuidwester op!  Uiteindelijk kwam hij ruim binnen de acht uur binnen op een tweede plek. Een heel goed prestatie!

 

voorbereidingErikZweden2015ErikErik reed een groot gedeelte van de race mee in een groepje, maar reed toen iets boven zijn kunnen en viel (waterballet) en moest t groepje laten gaan. Werd ijskoud en had na n paar ronden handschoenen verwisseld en een windjack erbij aangetrokken. Daarna verstopte hij zich in een ander groepje tot een val hem ook daar uitserveerde. Maar toen was t nog maar 2 ronden en kon hij weer aanklampen. Erik hield zich strikt aan de wet van Hennie Kuiper. Ongetraind in iets meer dan negen uur is super. Een Hondurees record! Alhoewel Erik dus dit seizoen nog niet op t ijs had gestaan, had zijn techniek er duidelijk niet onder geleden.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords