Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsKay Huisman 5e op NK Afstanden Shorttrack

Kay Huisman 5e op NK Afstanden Shorttrack

NK Kay 1500 5eShorttracker Kay Huisman is afgelopen weekeinde bij het Nederlands Kampioenschap Afstanden op Thialf 5e geworden op de 1500 meter. Hij finishte in de A-finale vlak achter Sjinkie Knegt en liet in de rangschikking acht rijders van de Nationale Trainingsselectie (NTS) achter zich. Als rijder van KNSB Talent Team Midden-Oost reed hij zich daarmee nadrukkelijk tussen de grote mannen.

De vijfde plek in de A-finale op de 1500 meter was de beloning voor een moedig gereden halve finale op zaterdag. Met nog 11 van de 13,5 rondes te gaan, sprintte Kay van kop af weg en sloeg een gat van driekwart ronde. De resterende zes rijders zetten vervolgens te laat de gaskraan open. Op de finish hield Kay 10 meter over waardoor hij zondag in de A-finale mocht strijden om de medailles.

De 5e plaats op de 1500 meter was de bekroning van een zeer sterk gereden NK Afstanden. Op de 1000 meter bereikte Kay dankzij ritwinst in de kwartfinale de top 10 op die afstand. Via een 5e plek in de halve finale en een derde plek in de B-finale eindigde Kay op die afstand als 8e. Op de 500 meter werd hij 16e. Kay bevestigde met zijn resultaten dat hij een flinke stap richting nationale top heeft gemaakt. Een week ervoor liet hij tijdens de Invitation Cup, waar de toprijders van Nederland, België en Frankrijk aantraden, al degelijke ritten en mooie acties zien en eindigde hij als 19e in een veld van 31.

Dylan Hoogerwerf, lid van de NTS en een week eerder 11e tijdens de Invitation Cup, reed een wat ongelukkig NK Afstanden. Hij meldde na de zaterdag niet helemaal scherp te zijn geweest. Daardoor miste hij de hoogste halve finales en finales. Op zondag revancheerde hij zich enigszins door op de 1000 meter zijn halve finale in de B-groep te winnen en tweede te worden in de C-finale. Daarmee was hij op die afstand 12e. Op de 500 meter sneuvelde hij in de kwartfinale. Uiteindelijk reikte hij dankzij winst in de C-finale op die afstand tot de 9e plaats. Op de 1500 meter werd hij na winst in de C-finale 15e. 

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords