Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsDylan Hoogerwerf opnieuw Nederlands kampioen shorttrack, Georgie Dalrymple brons

Dylan Hoogerwerf opnieuw Nederlands kampioen shorttrack, Georgie Dalrymple brons

Dylan Hoogerwerf is afgelopen weekeinde Nederlands kampioen shorttrack geworden. Hij was op twee afstanden de sterkste en prolongeerde daarmee zijn titel. Georgie Dalrymple werd bij de dames derde. Kay Huisman werd 11de.

NK20202 Dylan hoogerwerf NL kampioen sh

NK2022 Georgie brons sh

Zowel Hoogerwerf als Huisman - die dit jaar debuteert in ShorttrackteamNL - hadden na de voorronden op Oudejaarsdag zicht op een hoge klassering. Beiden plaatsen zich op de 1000 en 500 meter voor de halve finales en bereikten op de 1500 meter de A-finale.


Dat de nationale toppers op scherp stonden voor de finaledag – er is nog één Olympische plek te vergeven - werd zondag meteen duidelijk bij de halve finale 1000 meter. Om elke plek werd gevochten. Hoogerwerf bereikte zonder problemen de A-finale. Huisman schampte in dezelfde race een tegenstander en kreeg een penalty, wat icoon Sjinkie Knegt in de andere halve finale ook overkwam. Huisman werd daardoor op die afstand 9e . Hoogerwerf reikte in de spannende finale met zes rijders naar het zilver.

Op ‘zijn’ 500 meter reed Hoogerwerf in de halve finale van kop af naar de winst. Huisman miste in zijn halve finale net de A-finale, maar pakte door een 2e plaats in de B-finale wel 7e plek. In de A-finale knalde Hoogerwerf vanaf de start naar de kop en gaf die ondanks een fotofinish niet meer op: goud.
De finale van de 1500 meter was met 7 rijders een spektakel. Hoogerwerf streed voor prolongatie van zijn vorig jaar behaalde titel en Huisman aasde op een hogere klassering. Huisman reed lang in de kop van het veld, maar dat kostte veel energie. Hoogerwerf controleerde goed, werd derde en
stelde zo de titel veilig. Huisman finishte als 7e en overall als 11e.

Georgie Dalrymple
Dalrymple startte het kampioenschap teleurstellend doordat ze op de 1000 meter meteen strandde. Ze maakte dat goed op de 500 en 1500 meter. Op beide afstanden bereikte ze de A-finale. Op de kortste afstand was haar derde plek in de halve finale genoeg voor een plek in de A-finale.

Die finale was een spektakel. Eerst waren er twee herstarts vanwege valpartijen bij de start. Eenmaal op weg viel titelfavoriet Xandra Velzeboer. Dalrymple pakte in die rit met een spectaculaire glijfinish het zilver. In de tussenstand steeg ze zo naar plek 4.

Op de 1500 meter sloop ze slim mee toen nationaal kampioen Selma Poutsma een versnelling plaatste. Velzeboer en Yara van Kerkhof hadden het nakijken, want dankzij het zilver in die finale steeg in de eindrangschikking naar de derde plaats. Zij stelde zich daarmee ook kandidaat voor de laatste nog te vergeven Olympische plek.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords