Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsSkate nieuwsEuropa Cup in Oostende

Europa Cup in Oostende

Van 9 t/m 11 augustus is in het Belgische Oostende de laatste Europa Cup wedstrijd van dit seizoen gereden. Namens HVHW deden Jarno van der Ent, Jeremy Brinkers en Amber van der Meijden mee.

Op donderdag hebben zij zich met de andere deelnemers van RTC Zuidwest Inline gemeld op de piste om alvast te kunnen wennen aan de baan. De vrijdagochtend viel helaas letterlijk in het water door regenbuien, waardoor de 300m tijdritten afgelast werden.

Jarno van der Ent (Junior Men) moest het langst wachten van de HVHW-ers voordat hij aan de start mocht verschijnen, aangezien de junioren geen series reden. Meteen een finale op het programma dus, 43 man aan de start bij de puntenkoers. Met een knappe 18e plaats als resultaat. Op zaterdagochtend de sprint 1000m, Jarno kwam als 2e over de finish, helaas was zijn rit iets te langzaam waardoor hij niet geplaatst was voor de halve finale en dus geklasseerd op een 22e plek. Zaterdagavond tijd voor de afvalkoers, Jarno heeft hier een hele mooie race laten zien, goed van voren meegereden en veel inhaalacties met een 21e plaats als resultaat. Op zondagochtend was er door het dorp Zandvoorde een 30km marathon. Een groot deelnemersveld bij de mannen (senior, junior en youth starten tegelijk), hierdoor maar liefst 104 man aan de start. Jarno eindigde overall als 25e, van de junioren als 9e! Tot slot op zondagmiddag een inline wedstrijd waarop hij als 22e is geëindigd. Jarno 1e nederlandse junior op de marathon!! Super knap!!

In het eindklassement vinden we Jarno terug op een mooie 14e plaats.

Jeremy Brinkers (Youth Men) heeft een sterk toernooi gereden. Met zowel op de puntenkoers (vrijdag) als ook de afvalkoers een plek in de A-finale. Op de puntenkoers een mooie 17e plaats en een dag later op de afvalkoers (zaterdag) een 15e plaats. Een uiterste poging om niet af te vallen, werd helaas bestraft met een technische fout. Op zaterdagochtend werd eerst de 1000m sprint verreden, hierop werd Jeremy 19e. Op zondagochtend deed Jeremy net als Jarno mee aan de 30km marathon, niet helemaal uit kunnen rijden, maar wel heel knap 5e in zijn categorie! Tot slot op zondagmiddag nog een inline wedstrijd waarop hij 11e is geworden.

Een mooie 10e plaats in het eindklassement.

Amber van der Meijden (Cadet Girls) had het als 1e jaars zwaar in dit grote en sterke deelnemersveld (65 meiden in totaal). Op vrijdagmiddag met 40 meiden in de B-finale afvalkoers, starten vanaf rij 5 aan de binnenkant en dus meteen klem achterin het veld. Toch nog aardig wat in kunnen halen en als 22e in deze rit geëindigd. Op zaterdagochtend de 500m sprint hierop als 43e geëindigd. Na op zaterdagmiddag eerst een serie puntenkoers te hebben gereden, volgde later de B-finale. Na op het laatst nog wat meiden ingehaald te hebben een 15e plaats. Zondagochtend werd het programma voor de cadetten gewijzigd, de inline wedstrijden werden eruit gehaald en de afgelaste 300m tijdrit werd door hen alsnog gereden, een 41e plaats voor Amber.

In het eindklassement vinden we Amber ook terug op de 41e plaats.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords