Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl
See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackHogerop BokaalHB reglement

Hogerop Bokaal reglement

Reglement Hogerop Bokaal 

 

Algemeen
1.
De Hogerop Bokaal wordt voor pupillen en junioren C rijders bijgehouden, die deelnemen aan shorttrack wedstrijden
2. Punten worden toegekend voor verbetering van een persoonlijk record en voor klassering op shorttrack wedstrijden.
3. Voorwaarde is dat de betreffende afstand ooit eerder is gereden. Er moet dus een record zijn dat verbeterd kan worden. De eerste keer dat je de afstand schaatst krijg je dus nog geen punten.
4. De rijder moet een KNSB wedstrijdlicentie met oormerk shorttrack bezitten.

Persoonlijk record (hier zijn de meeste punten te scoren, max 90 punten)
3. Om recordverbeteringen op verschillende afstanden gelijk te waarderen worden alle tijden omgerekend naar 500-meter tijden.
4. Een verbetering van een persoonlijk record (PR) levert per 1/10 seconde 1 punt op met een minimum van 10 en een maximum van 30 punten.
5. Punten voor een PR worden per evenement per rijder per afstand slechts één keer toegekend. De snelste tijd (het nieuwe PR) telt, waarbij de verbetering wordt gemeten ten opzichte van het oude PR.

Klassering
Punten kunnen worden verdiend voor een absolute en een relatieve klassering. Een absolute klassering is een eerste, tweede of derde plaats. Bij de relatieve klassering wordt de plaats in de eindrangschikking vergeleken met die bij de voorgaande wedstrijd. Bij een hogere klassering worden punten toegekend. Hiermee kunnen ook minder goede rijders punten verdienen. Ook zij kunnen zich immers verbeteren!

    Absolute klassering (max 3 punten)
1. De eerste, tweede en derde plaats in de einduitslag (eindklassement) van een wedstrijd worden beloond met respectievelijk 3, 2 en 1 punten.
2. De voor het toekennen van punten gehanteerde categorieën zijn Junior C en Pupil 1/2/3 (ofwel junior D/E/F), alle apart voor mannen en vrouwen.
3. Als bij een evenement categorieën zijn samengevoegd (bijvoorbeeld als er in divisies wordt gereden), worden deze voor de puntentoekenning uitgesplitst naar de onder 2. genoemde categoreën, tenzij dit niet te herleiden is. 

    Relatieve klassering (max punten afhankelijk van het aantal deelnemers)
1. Per plaats, die een rijder in een wedstrijd hoger eindigt dan de uitgangspositie (de klassering in de vorige wedstrijd), verdient hij/zij 1 punt. Negatieve punten worden niet toegekend.
2. Omdat veel wedstrijden onderling niet vergelijkbaar zijn wordt de relatieve klassering in de regel bepaald t.o.v. de vorige wedstrijd uit dezelfde of vergelijkbare competitie (ter beoordeling van de shorttrackcommissie). De volgende categorieën worden momenteel onderscheiden:
a. Nationale Competitie KNSB Cup
b. Regio Competitie Regio West
c. Golden Sun in België en Nederland 
d. Star Class en vergelijkbare internationale wedstrijden in Europa
3. Voor wedstrijden van a, b, c en d is de uitgangspositie de 'positie' na de vorige wedstrijd van hetzelfde type in het huidige seizoen.
4. Voor de eerste wedstrijd die een rijder in een seizoen rijdt binnen de categorie a, b, c of d en voor alle wedstrijden die daar buiten vallen wordt de uitgangspositie vastgesteld als de middelste plaats in het eindklassement in de categorie van de rijder. Dit komt neer op het aantal deelnemers plus 1 gedeeld door 2, eventueel naar boven afgerond.
Een HVHW-er, die in een veld van 10 deelnemers 4e wordt, verdient dan dus 2 punten. (10+1=11/2=5,5 wordt 6-4e plaats = 2)
5. De positie van een rijder na een wedstrijd is standaard de plaats waarop hij is geëindigd, m.d.v. dat deze numeriek maximaal 2 hoger of lager mag zijn dan de uitgangspositie.
Iemand die op positie 4 staat en een keer achttiende wordt, bijvoorbeeld door een val of diskwalificatie, gaat dus niet naar positie 18 maar zakt slechts naar de zesde plek als uitgangspositie voor de volgende wedstrijd.

Wedstrijden
- Primair ligt de focus voor pupillen op de Regiocompetitie aangevuld met de Golden Sun wedstrijden en zoveel mogelijk losse wedstrijden waar de alle pupillen (zonder limiet) aan kunnen deelnemen.

- Primair ligt de focus voor junioren op de KNSB Cup en Starclass wedstrijden, aangevuld met losse wedstrijden waar alle junioren aan mee kunnen doen (zonder limiet).

- Rijders maken zelf een keuze voor welke wedstrijden ze aan mee doen. Junioren die nog geen Starclass of KNSB Cup mogen rijden kunnen in plaats daarvan andere wedstrijden kiezen waarop dan punten te verdienen zijn.

- Voor alle rijders / deelnemers aan de Hogerop Bokaal geldt een maximum aantal wedstrijden dat meetelt. Het maximum aantal is in de regel het aantal wedstrijden voor de categorie (zonder een limiet gereden te hebben) waarvoor de minste wedstrijden beschikbaar zijn. Het maximum wordt per seizoen door de shorttrackcommissie bepaald en bekend gemaakt.

Verwerking resultaten
- Alleen wedstrijden waarvan de uitslagen gepubliceerd worden bij de KNSB, Shorttrackonline, de ISU of  HVHW worden verwerkt. Om punten toegekend te krijgen voor een gereden wedstrijd hoeft een rijder verder niets meer te doen.
- De verwerking van de punten wordt bloksgewijs uitgevoerd en gepubliceerd, dus niet na elke wedstrijd (is te arbeidsintensief).
- Om de spanning aan het einde van het seizoen op te voeren, wordt een paar wedstrijden voor de laatste wedstrijd in het seizoen de tussenstand niet meer gepubliceerd op de website. Dit wordt dan op de betreffende pagina vermeld.
- Indien aan het einde van het seizoen, na de laatste wedstrijd, een rijder aan meer wedstrijden heeft deelgenomen dan het voor dat seizoen gestelde maximum voor de Hogerop Bokaal, wordt het aantal wedstrijden gelijk getrokken aan het maximum. De wedstrijden waarop de rijder de minste punten heeft behaald worden dan voor deze rijder niet meegeteld.

 

4 Proeflessen

flyerhvhw2015 small

facebook-socialtwitter-socialYoutube-social

bakkiefietsen-180 

logo-acs180

Sentijn logo 180px

 Logo-SummitHealth2

logo-Smit-BV

logo-gardien-70

finmaster-logo

logo-interco88

logo-achtergrond-wit

9knots-trans-180

 

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords