Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl
See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackHogerop BokaalHB reglement

Hogerop Bokaal reglement

Reglement Hogerop Bokaal 2014 - 2015

Records

Algemeen
1.
De Hogerop Bokaal wordt alleen voor pupillen en Jun C rijders bijgehouden
2. Punten worden toegekend voor verbetering van een persoonlijkrecord.
3. Voorwaarde is dat de betreffende afstand ooit eerder is gereden. Er moet dus een record zijn dat verbeterd kan worden. De eerste keer dat je de afstand schaatst krijg je dus nog geen punten.
4. De rijder moet KNSB licentie met oormerk shorttrack bezitten.

Persoonlijk record (hier zijn de meeste punten te scoren max 90)
3. Om recordverbeteringen op verschillende afstanden gelijk te waarderen worden alle tijden omgerekend naar 500-metertijden.
4. Een verbetering van een persoonlijk record (PR) levert per 1/10 seconde 1 punt op met een minimum van 10 en een maximum van 30 punten.
5. Punten voor een PR worden per evenement per rijder per afstand slechts één keer toegekend. De snelste tijd (het nieuwe PR) telt, waarbij de verbetering wordt gemeten ten opzichte van het oude PR.

Klassering
Punten kunnen worden verdiend voor een absolute en een relatieve klassering. Een absolute klassering is een eerste, tweede of derde plaats. Bij de relatieve klassering wordt de plaats in de eindrangschikking vergeleken met die bij voorgaande evenementen. Bij een hogere klassering worden punten toegekend. Hiermee kunnen ook minder goede rijders punten verdienen. Ook zij kunnen zich immers verbeteren!

Absolute klassering (max 3 punten)
1. De eerste, tweede en derde plaats op een evenement (overall) worden beloond met respectievelijk 3, 2 en 1 punten.
2. De voor het toekennen van punten gehanteerde categorieën zijn Junior C en Pupil 1/2/3, alle apart voor mannen en vrouwen.
3. Als bij een evenement categorieën worden samengevoegd, en deze niet eenvoudig te herleiden zijn, worden deze voor de puntentoekenning niet uitgesplitst.

Relatieve klassering (aantal punten)
1. Per plaats, die een rijder in een wedstrijd hoger eindigt dan de 'uitgangspositie' verdient hij 1 punt. Negatieve punten worden niet toegekend.
2. Omdat veel wedstrijden onderling niet vergelijkbaar zijn worden typen wedstrijden onderscheiden:
a. Nationale Competitie
b. Regio Competitie
c. Onderling min of meer vergelijkbare wedstrijden (b.v Starclass). Ter beoordeling shorttrackcommissie.
d. Overige wedstrijden
3. Voor wedstrijden van a, b en c is de uitgangspositie de 'positie' na de vorige wedstrijd van hetzelfde type.
4. Voor de eerste wedstrijden van a, b en c en voor alle wedstrijden van d wordt de uitgangspositie vastgesteld als de middelste plaats in het eindklassement in de categorie van de rijder. Dit komt neer op het aantal deelnemers plus 1 gedeeld door 2, eventueel naar boven afgerond.
Een HVHW-er, die in een veld van acht deelnemers derde wordt, verdient dus 2 punten. (8+1=4,5 wordt 5 -3e plaats = 2)
5. De positie van een rijder na een wedstrijd is standaard de plaats waarop hij is geëindigd, m.d.v. dat deze numeriek maximaal 2 hoger mag zijn dan de uitgangspositie.
Iemand die op positie 4 staat en een keer achttiende wordt, bijvoorbeeld door een val of diskwalificatie, gaat dus niet naar positie 18 maar zakt slechts naar de zesde plek.

Verwerking resultaten
- Alleen wedstrijden waarvan de uitslagen gepubliceerd worden bij de KNSB, Shorttrackonline, de ISU of  HVHW worden verwerkt. Om punten toegekend te krijgen voor deze wedstrijden hoeft een rijder dus niets te doen.
- De verwerking van de punten wordt soms bloksgewijs (is arbeidsintensief) uitgevoerd.
- Om de spanning aan het einde van het seizoen op te voeren, wordt een aantal wedstrijden voor de Closing Games de tussenstand niet meer gepubliceerd op de website. Dit wordt dan op de betreffende pagina vermeld.
- Indien er verschil is in het aantal wedstrijden tussen pupillen en junioren C wordt het aantal wedstrijden gelijk getrokken aan het aantal van de categorie welke het minst aantal wedstijden rijdt.

Wedstrijden
- Primair ligt de focus voor pupillen op de regiocompetitie aangevuld met zoveel mogelijk losse wedstrijden waar de pupillen aan kunnen deelnemen (NL/B).
- Primair ligt de focus voor junioren op de KNSB-cup en starclass jun-C/jun-D eventueel aangevuld met losse wedstrijden. Voor rijders die nog geen starclass mogen rijden worden overige wedstrijden ter vanging van de starclass gesteld of ter keuze aangeboden.


 

4 Proeflessen

flyerhvhw2015 small

facebook-socialtwitter-socialYoutube-social

bakkiefietsen-180 

logo-acs180

Sentijn logo 180px

 Logo-SummitHealth2

logo-Smit-BV

logo-gardien-70

finmaster-logo

logo-interco88

logo-achtergrond-wit

9knots-trans-180

 

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords