Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack NieuwsGeorgie zilver en brons op Europese Jeugd Olympische Spelen

Eremetaal en clubrecords op Closing Games shorttrack

Het is volbracht! Met het doorstaan van ‘de hel van Turnhout’ zit het seizoen 2012/2013 er voor rijders en ouders weer op. Hel? Jazeker, met een pietsie overdrijving kun je zeggen dat we zaterdag 13 april ‘de hel van Turnhout’ hebben doorstaan.

Veldslagen
Hogeropbokaal 2013Het kon weer niet op. Alles moest worden afgerond en afgehecht tijdens de Closing Games, de laatste wedstrijd van het seizoen. De laatste krachtmetingen en veldslagen op het ijs en het uitreiken van de dagprijzen, maar ook de Golden Sun Awards. Het moest allemaal gebeuren op deze dag. Én de winnaar van onze hoogsteigen Hogerop Bokaal zou bekend worden. De strijd om deze felbegeerde bokaal was tot op de laatste wedstrijddag spannend. En de winnaars van de Samantha Ende Bokalen kregen hun wisseltrofee met hun naam erop. 

Neerzakken
Er was veel werk aan de winkel dus en het is allemaal gelukt, maar het was een lange, lange, lange lange dag. Als er ingereden moet worden vanaf 8 uur, je wilt ervoor nog even inlopen én je weet dat er vanwege een afsluiting een omleiding is, dan rinkelt de wekker om 5 uur. Het moet voor de meesten rond middernacht zijn geweest toen ze in hun bed konden neerzakken.

Waterpistooltjes
Wat gebeurde er in de tussentijd? Veel zoals gezegd. Er is gereden door 200 shorttrackers, waarvan tien HVHW’ers. In volgorde van jong naar ouder waren dat Timo Boersema (F), Georgie Dalrymple, Ted Dalrymple, Niels d’Huy en Daan Boersema (allen E), Danique van Lobenstein en Max van Wijk (D) en ten slotte Esmée Messemaker, Avalon Aardoom en Kay Huisman (allen C). Elk vier ritjes, maakt veertig. Tussen elke rit zat zeer geruime tijd (er waren 200 deelnemers), dus werd er ook volle bak gespeeld, onder meer met de via de loterij te winnen waterpistooltjes. Slimme zet (ja/nee) van de organisatie. Ja; de kids veel lol. Nee: mensen van het cafetaria minder blij met onder meer het geklieder in de toiletten bij het vullen.

Lol was er ook in de pauze. Na lange wachttijden bij de lokale horeca konden de pupillen even afkoelen op het Turnhoutse "spuiplein".

Groots
Thumbnail imageGoed, de resultaten: Timo Boersema – onze jongste en een van onze grootste troeven voor de toekomst – ging er elke rit groots in. Op de 333 meter plaatste hij zich met een tijd van 44.236 in de heat voor de A-finale. Daarin werd hij vierde in de slipstream van de andere drie finalisten. Op de 222 meter kwam hij ook in de A-finale en werd daarin heel goed tweede. In het algemeen klassement werd hij derde en dus goed voor BRONS.

Machtige slagen
Georgie DalrympleGeorgie Dalrymple reed zich met haar machtige slagen glansrijk in de A-finale op de 333 meter in veruit de snelste tijd. Die finale won ze met duidelijk verschil. Ze maakte het karwei vervolgens af op de 222 meter. Eerst pakte ze in de heat relatief makkelijk de ritwinst en een A-finaleplek. Vervolgens knalde ze in die slotrit overtuigend naar de ritwinst in een tijd die 0,09 boven haar PR lag. Eerste plek en GOUD dus in het algemeen klassement.

Grotere mannen
Broer Ted Dalrymple reed als F-je met de E-tjes mee. Hij hield zich meer dan staande in dit gezelschap van 24 (!)iets grotere mannen. Op de 333 meter won hij zijn rit en zijn tijd was goed voor de B-finale. Die rit zette hij op zijn naam. Een vijfde plek dus na 1 afstand. Op de 222 deed hij het heel goed. Via de heat kwam hij in de B-finale. Die won hij verdiend én in een CLUBRECORD: 26,943. In het algemeen klassement werd Ted VIERDE.

Revanche
Niels d’Huy liep in de heats op de 333 meter tegen een penalty op en belandde daardoor in de F-finale. Daarin werd hij tweede. Op de 222 meter revancheerde hij zich. Niels vocht  zich in een snelle rit met een tijd van 30.052 in de D-finale. Daarin pakte hij de tweede plaats. Op die afstand werd hij elfde en in het algemeen klassement NEGENTIENDE.

Vele inzet
In dezelfde klasse streed Daan Boersema. Het was vechten en bijten, aan inzet geen gebrek, maar Daan had het zwaar in dit grote veld. Op de 333 meter begon hij met een tweede plek in de heat. Die bracht hem in de B-finale. In die door Ted gewonnen rit werd Daan vierde en daarmee achtste op deze afstand. Op de 222 meter reed Daan in een spannende heat, werd derde en kwam met zijn tijd in de E-finale. Daarin bleven de vier rijders dicht bijeen en leek de vierde plek voor Daan wat teleurstellend. Maar … hij reed wel naar een PR dat 0,3 scherper kwam te staan: 30.040. Over all werd hij TWAALFDE.

Reputatie
Thumbnail imageDanique van Lobenstein ging in haar laatste wedstrijd als D-junior voor goud. Dat was ze aan haar reputatie verplicht. Maar er was een rappe Belgische in Turnhout dus….. spannend. Danique won haar heat 500 meter met overmacht en kwam in de A-finale tot een tweede plek achter die rappe Belgische. Vervolgens knalde ze overtuigend op de 333 meter. Eerst in de heat naar ritwinst en een nieuw PR van 35, 721. Toen de A-finale. Het ging hard, Danique zat pal achter die dekselse Belgsiche. Ze werd tweede in die rit en TWEEDE in het algemeen klassement. Pleisters op de wonde: Een nieuw PR en meteen een nieuw CLUBRECORD: 34,767. Lara is haar 7 jaar oude clubrecord kwijt.

Waardig afscheid
Max van Wijk reed ook zijn laatste wedstrijd als D-pupil. Het werd een waardig afscheid van de pupillen. Op de 500 meter reikte hij - via een tijd van 55,286 en daarmee een tweede plaats in de heat – tot de B-finale. In die heat joeg Max achter de twee koplopers aan, maar kon ze net niet verschalken. Zevende op die afstand dus. Op de 333 meter wed Max tweede in zijn heat, waarbij zijn tijd goed was voor de B-finale. Die won Max en op deze afstand werd hij gedeeld vierde. In het eindklassement werd Max ZESDE.

RTC-uitnodiging
Avalon Aardoom, Esmée Messemaker en Kay Huisman sloten ook een periode af: hun junioren-C-tijd. Zij gaan een spannende fase in, want alle drie zijn ze uitgenodigd voor /door het Regionaal Talenten Centrum i.o. . Dat RTC krijgt vorm in Dordrecht en in de komende week wordt hen meer duidelijk van wat hen te wachten staat.

Louter ritwinsten
Hoe sloten zij af in Turnhout? Kay Huisman reed weer een sterk en heel groot veld. Ditmaal streden er 26 jonge C-mannen. Kay won al zijn ritten. Maar ja, tijdens de Closing Games gaat het in de heat om de tijd. Op de 1000 meter miste hij zo nipt de A-finale en won hij dus de B-finale. Op de 500 meter ging het ongeveer zo, zj het dat hij zich toen voor de C-finale plaatste. Al met al een vijfde plaats op de 1000 meter en een achtste op de 500 meter en een VIJFDE PLAATS in het algemeen klassement.

Tweestrijd
Esmee en AvalonEsmée Messemaker won de tweestrijd met Avalon Aardoom. Beiden plaatsten ze zich op grond van hun tijd in de heat voor de A-finale. Daarin ging Avalon onderuit en werd Esmée tweede achter de Utrechtse Gioya Lancee en voor Eva Winkel (IJA). Op de 500 meter stonden Esmée en Avalon weer met Gioya en Eva aan de start van de A-finale. Na een trek-duwstartje pakte Avalon de kop, gevolgd door Esmée die Eva en Gioya achter zich hield. Avalon won de rit, Esmée werd tweede. Dat betekende voor het algemeen klassement dat Esmée TWEEDE werd en ZILVER kreeg omgehangen. Avalon won BRONS.

Stikbenauwd
We waren inmiddels al 12 uur in Turnhout. Er was in de loop van de middag geluncht in het centrum, er was tussendoor op het Turnhoutse ijs een publieke beurt geweest, de keuken van de belendende kantine draaide op volle toeren en de temperatuur was opgelopen tot meer dan tropische hoogten. Omdat de ventilatie aldaar totaal niet is berekend op een volle bak met sporters en begeleidende troepen, was  het tegelijk stikbenauwd geworden. En toen moesten de prijzen nog worden uitgereikt.

Hogerop Bokaal
Brabander Hogerop BokaalTijdens het gebruikelijke (lange) wachten daarop reikte Bert van Lobenstein de Hogerop Bokaal uit. Hij had de hele dag zitten rekenen, omdat de laatste tijden en resultaten de top drie nog door elkaar konden husselen. Om de spanning er in te houden wordt er over de laatste 7 wedstrijden het top 3 wissel spel gespeeld, waarbij de top 3 wordt opgeteld en per wedstrijd de kinderen omgewisseld worden tot de laatste wedstrijd. Uiteindelijk ging de bokaal naar de jongste winnaar ooit: Timo Boersema. Hij ontving de beker uit handen van de vorige winnares Esmée Messemaker. Met een beker bijna half zo groot als Timo, een gevulde envelop en later nog het brons kan Timo's dag niet meer stuk. De 2e prijs was opnieuw, net als vorig jaar, voor Ted Dalrymple, Max van Wijk pronkt op de 3e plaats. Een geweldige prestatie van alle drie de rijders.

Prijsuitreikingen
De Hogerop Bokaal was amper afgelopen waarna de hele stoet HVHW-ers naar de voorkant van de zaal mocht verhuizen voor de prijsuitreiking van de Closing Games zelf. Hier kregen Timo Boersema bij de (jun F)  het brons omgehangen, Georgie  Dalrymple (jun E) het goud, Danique van Lobenstein (jun D) het zilver, Esmée Messemaker (jun C) het zilver er Avalon Esmee MessemakerAardoom (jun C) het brons.

Golden Sun Award
En kreeg de dag voor Esmée nog een prettig staartje, want zij won naast haar zilveren medaille ook de Golden Sun Award, een prijs voor de beste tijdens vier toernooien in de slot van het seizoen.

Uitslag Closing Games 2013
Foto's prijsuitreiking Closing Games 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords