Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack NieuwsOpening Games 2013 Turnhout 3x prijs

Opening Games 2013 Turnhout 3x prijs

Opening Games Turnhout 2013Zes rijders, een handvol ouders en de coach reisden af naar het Belgische Turnhout voor de tradtionele openingswedstrijd van het seizoen, de Opening Games. De ijsbaan heeft een goede keuken, het programma loopt als een trein en de kinderen spelen er tussen de ritten lustig op los. Zo bouwen zij, zonder dat zij hier bewust van zijn, een internationaal netwerk op. Veel van deze kinderen komen ze nog jaren lang in het circuit tegen. De lange middagpauze in het programma biedt altijd ruimte om het centrum van Turnhout op te zoeken, te winkelen en natuurlijk te lunchen op een van de vele terrasjes. Gebeurt er ook nog iets op sportiefgebied in Turnhout??? Ja wel hoor "Lets Go".

Van de zes rijders behaalde maar liefst 50% op het podium. Dat is een makkelijk rekensommentje.... Ted Dalrymple (junior E) haalde het goud binnen, Timo Boersema (junior F) het zilver en Danique van Lobenstein (junior C) brons. De twee HVHW debutanten, Amber van der Meijden (7 jaar) en Joppe Boersema (7 jaar) maakten zich op voor hun 1e internationale treffen en deden dat met verve. Nog geen hoofdprijzen voor hun maar dat gaat nog wel goed komen de komende jaren. Daan Boersema sluit de rij. Hij had het zwaar in zijn categorie maar gaf zich niet zo maar gewonnen.

Amber van der Meijden had de eer om als eerste HVHW-er aan te treden op het Turnhoutse ijs. Ga er maar aan staan, je eerste internationale wedstrijd en dan gelijk tegen de getalenteerde Bibi Arts en 2 rappe Duitse meiden. Amber liet zich echter niet gek maken en gleed op haar tempo naar de finish, blijven staan is immers belangrijk. Een keertje was er een val maar dat was na de finish dus dat geeft niets. Zowel op de 222m als 333m werd zij 5e in de B-finale wat goed is voor de 9e plaats in het eindklassement. Amber snoepte ook nog eens even een halve seconde van haar PR op de 222m. In onderstaande rit was er wat oponthoud wat de scheidrechter prima opving door de kinderen even bezig te houden.

Joppe Boersema is net als Amber debutant en mocht na haar het ijs op. Joppe een ware stuiterbal naast het ijs en aangedreven door een hoog slagritme brengt bij een ieder een lach op het gezicht. Net als Amber een genot om naar te kijken. Hoewel nu nog geen pottenbreker voorspellen wij dat deze knaap later nog van zich laat horen. Joppe werd op beide afstanden 3e in de B-finale en behaalde hiermee de 7e plaats in het eindklassement met een PR verbetering van acht tiende op de 333m.

Ted Dalrymple was vooraf een beetje zenuwwachtig. Een van zijn concurrenten, de Britse Theo Collins, had hem van de zomer nog verslagen in Oberstdorf tijdens het zomerkamp. Coach Natasja had er echter alle vertrouwen in gezien de progressie die Ted doormaakt. Gewoon doen waar je goed in bent. Lekker knallen en..... met resultaat. Ted versloeg op beide afstanden zijn opponent en eindigde dus als 1e in het eindklassement en dus een gouden medaille. Goede les, laat je niet gek maken door resulaten in het verleden maar kijk naar de toekomst. Ted haalde vier tiende af van zijn PR op de 222m.

Timo Boersema is net als Ted een gangmaker. Klein van stuk maar groot in daden met een rappe start en maar doorknallen. De Friese Niels Bergsma is dan misschien nog een maatje te groot maar al zijn andere tegenstanders weet hij toch maar mooi met ruime afstand voor te blijven. In al zijn ritten wordt Timo 2e en zo ook in het algemeen klassement wat hem de zilveren medaille oplevert. Timo haalde een halve seconde van zijn PR af op de 333m.

Daan Boersema moest zich in het grootste startveld staande zien te houden. Vooraf was al bekend dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden als 1e jaasr jun D. In beide heats greep hij net naast de plaatsen die doorgaan naar de hogere finales. Met een derde plaats in de E finale over 333m en een derde plaats in de F finale over 500m behaalde Daan de 23e positie in het eindklassement met een PR aanscherping van twee tiende seconde op de 500m.

Danique van Lobenstein won eenvoudig al haar heats maar had moeite met haar tegenstanders in de hoogste finales. Een 4e plaats op de 1000m en een 3e plaats op 500m resulteerde in een 3e plaats in het eindklassement en dus een bronzen medaille. 

De pupillen sprokkelden door hun PR's weer wat punten binnen voor de hogerop bokaal die afgelopen seizoen door Timo Boersema gewonnen werd. Deze mega beker wordt uitgereikt aan de rijder die zich het best heeft verbeterd in het seizoen. Iedereen is er gebrand op om deze wisselbeker aan het eind van het seizoen mee naar huis te nemen voor een jaar.

Uitslag Opening Games 2013

 


 

Youytube video Playlist Opening Games 2013 

 

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords