Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack NieuwsClosing Games - vreugde en verdriet

Closing Games - vreugde en verdriet

Closing Games 2014

De een na laatste wedstrijd van het shorttrackseizoen bracht veel vreugde maar kende ook een verdrietige kant. De auto met drie pupillen (Daan, Timo en Joppe) kreeg autopech en kon ternauwernood op de vroege morgen het vertrekpunt weer bereiken. Helaas waren alle overige pupillen en ouders al bij de Belgische grens toen zij het slechte nieuws te horen kregen en konden zij gezien de tijd niet omdraaien om deze hevig teleurgestelde kinderen op te pikken. Gelukkig krijgen zij een nieuwe kans tijdens de laatste wedstrijd in Gent (paastoernooi) op 19 en 20 april.

Terug naar de Closing Games. Om kwart voor acht waren de rijders allemaal in Turnhout.

Na het uitdelen van helmcpas konden de schaatsen ondergebonden worden zodat de rijders om 8 uur de ijskwaliteit konden proeven. Hoewel speciaal voor deze wedstrijd het ijs wat zachter was gemaakt, waren de rijders er niet al te positief over. Ook afwijkend in Turnhout is de kwalificatie. Daar waar meestal de 1e twee rijders doorgaan geldt in deze wedstrijd de beste vier tijdsnelsten. Dus al kom je als 1e over de finish dan nog kan het zo zijn dat 4 rijders in andere heats een snellere tijd hebben gereden en je niet door bent.

Turnhout AnnaOm 8:50 mocht Anna Eijsackers het ijs al eerste betreden. Op deze eerste afstand over 333m kwam Anna in de eerste bocht in aanvaring met een Duitse rijdster maar beide kwamen ongeschonden de bocht uit. Na drie ronden kwam Anna als 2e over de finish maar belangrijker Anna had de 3e tijd en mocht dus door naar de hoogste finales. In de A-finale moest Anna het opnemen tegen drie Duitse meiden waarvan ze 2 meisjes voor zich moest dulden op de finish lijn. Een mooie derde plek en bijbehorende finale punten.

Amber van der Meijen komt in dezelfde categorie als Anna uit en moest gelijk in de rit na haar starten. Duidelijk zenuwachtig stond Amber aan de start met haar 7 jaar moet ze het opnemen tegen 3 meiden van 9 jaar. Na het knallen van startschot vlogen de meiden weg. Bij het ingaan van de bocht ligt Amber vierde maar weet een Duits meisje de bocht niet te houden en schuift Amber naar positie drie. In deze heat mist het aan felheid in Amber haar slagen en komt zij als 3e binnen in een tijd die toegang geeft tot de B-finale. In De B-finale blijken de 2 Duitse meiden 'nog' een maatje te groot en is het knokken met de Utrechtse Luna om de 3e en 4e plaats. Luna wint dit en Amber wordt 4e.

Na de meiden komen de jongens jun F. Helaas door de autopech moeten we Timo (podium kandidaat) en Joppe in deze categorie missen. Wel lekker voor coach Natasja kan ze heel even opwarmen, want ook bij de meisjes Jun E hebben we als HVHW geen deelneemster in de strijd.

Turnhout TedBij de jun E jongens is Ted Dalrymple de HVHW troef. In goed doen heeft Ted zeker uitzicht op de hoogste positie maar er zijn meerdere kapers op de kust. Hij zal er voor moeten strijden. Ted moet in heat 4 van start. Na de start komt Ted rap aan kop en ramt drie ronden door en komt als eerste binnen in wat na later blijkt de snelste tijd van 21 rijders. A-finale dus. In de A-finale weet Ted ternauwernood de Belgische Leander Scherpers van zich af te houden en finisht slechts een honderste voor zijn tegenstander. Uiteraard is deze 1e plaats goed voor flink wat finale punten.

Na Ted is het de beurt aan zus Georgie Dalrymple in de categorie jun D meisjes. Vanaf Jun D wordt de afstand vergroot van een 333m naar een 500m (4,5 ronde). Georgie opent matig bij de start en moet aan de bak om in te lopen op de koplopers. Helaas gaat het fout in de bocht en Georgie komt ten val en krijgt van de jury een DNF achter haar naam wat betekent dat zij haar rit niet volldig heeft uitgereden (ronde te weinig of niet goed over de finishlijn). Consequentie hiervan is dat Georgie geen tijd heeft gekregen en dus in de laagste finale moet starten. Deze C-finale weet Georgie winnend af te sluiten.

Bij de jongens Jun D staan David Eijsackers en Niels 'd Huy in een veld van 28 rijders aan de start. David moet in de 3e heat met 5 rijders van start en Niels staat met z'n vieren, 2 heats later aan de start. David zijn race verloopt zeker niet vlekkeloos hoewel hij nog wel als derde finisht is zijn tijd matig en rest een F-finale. Niels finisht welliswaar als 4e maar in een betere tijd welke hem toegang geeft tot D-Finale. In de finale laat David zien dat hij best wel wat in zijn mars heeft en knalt weg na het startschot. Pakt de kop en laat die niet weer los, winst.... Niels, laat in zijn finale 3 Nederlanders achter zich maar moet de Belg Adriaan Dewagtere voor zich dulden, een 2e plek dus.

Nu de pupillen geweest zijn is het de beurt aan de junioren C en hoger. Hier heeft HVHW, Kay Huisman, Danique van Lobenstein en Max van Wijk aan de start.

Turnhout DaniqueDanique van Lobenstein is als eerste aan de beurt in de 2e heat over 1000m. De dames gaan traag van start. Zo traag dat de coach al snel ingrijpt en schreeuwt dat het om tijd gaat. Geen van de dames maakt echter aanstalten om de boel aan te trekken en vechten het tegen het einde van de rit uit alsof het om beste 2 plekken gaat. Wat dom. De coaches van de heat erna hebben deze zwakke tijd natuurlijk ook gezien en coachen hun rijdsters op eenvoudige wijze naar een snellere tijd. Hoewel Danique als 2e finishte gaf haar tijd haar slechts toegang tot de B-finale, welke ze later op eenvoudige wijze wist te winnen. Volgende keer koppie erbij houden.

Max van Wijk start in de eerste heat tegen 2 Belgen en een Duitser. Max is vanwege een blessure een tijd uit de running geweest, maar heeft met zijn onlangs 3 PR verbeteringen, laten zien dat hij er weer aankomt. Ook op de langebaan heeft hij kanppe tijden laten zien. Het startschot valt en 4 rijders spurten weg met de 2 Belgen voorop, gevolgd door Max. De Duitser sluit de rij. Dit is ook de uiteindelijke uitslag op de finishlijn en Max zijn tijd geeft hem toegang tot de C-Finale waar hij als 4e eindigd, dicht tegen zijn PR-tijd aan. Knap gedaan.

Kay Huisman (jun B) sluit de rij en rijdt ook een 1000m. De rit wordt aangetrokken door de Belg Stijn de Smet met Kay op zijn hielen. Met een 3e tijd van de 18 rijders in deze categorie weet Kay zich als enige Nederlander voor de A-finale te plaatsen. De finale rit gaat een stuk rustiger van start. Er wordt flink afgetast en geloerd maar de snelheid gaat na 5 ronden omhoog. Kay vecht om de 3e of 4e plaats. Kay wordt 4e. De Belgische Bob die Kay in de heat nog wist te verslaan neemt nu revanche.

Turnhout pizzariaTijd voor een pauze van 2,5 uur. In de ochtend is afgesproken om als ouders gezamelijk te gaan eten samen met de jongere kinderen en wat ouders van andere verenigingen.  De oudere jeugd trok er zelf op uit. Turnhout KiaOmdat we gereserveerd hadden (geleerd van vorig jaar) was er dit jaar voldoende plaats in de pizzaria en kon er heerlijk worden gegeten. Na het eten werd er nog even nieuwsgierig gekeken wat en nu aan de hand was op het grote plein waar KIA 2 auto's had uitgestald. Het bleek om een wedstrijd te gaan waar enkele ouders enthousiast aan meededen. De auto moest zo snel mogelijk d.m.v. een touw over een bepaalde afstand worden getrokken. Prijs, .... in ieder geval geen nieuwe KIA auto :)

Na de pauze werd de wedstrijd voortgezet. De 2e afstand voor de jun F en E is een 222m, de Jun D een 333m en jun C en hoger 500m.
Amber en Anna beten weer het spits af. Anna haar heat was heel goed en haalde hiermee opnieuw de A-finale waar zijn 4e werd en daarmee 3e in het algemeen klassement. Hiervoor kreeg Anna een fraaaie bronzen medaile omgehangen. Amber eindigde als 4e in de B-finale wat resulteerde in een 8e plek in het eindklassement.

Ted moest het opnieuw uitvechten met zijn Belgische opponent. In tegenstelling tot de 1e afstand was het nu de Belg die won met Ted als 2e maar wel in een nieuw PR en clubrecord op deze afstand. Omdat Ted de langste afstand gewonnen had mocht hij het goud ontvangen op het podium.

Georgie miste op een haar de B-finale maar sloot de C-finale winnend af wat een 9e plek opleverde op deze afstand. In het algemeen klassement eindigde Georgie ook op de 9e plek.

David en Niels hadden het moeilijk in hun ritten over 333m. Niels bereikte de E-Finale en werd daar verdiend 2e (20e). David stond één finale hoger en slot deze D-finale winnend af wat hem de 14e plek opleverde. In het eindklassement behaalde David de 19e plek en Niels de 20e plek.

Danique had geleerd van haar eerste afstand en pakte in de A-finale de 2e plek over 500m. Dit was net genoeg om op het podium te komen en net als Anna de bronzen plak in ontvangst te nemen.

Kay Huisman miste de A-finale en finishte als 4e in de B-finale. Een achte plek op deze afstand. In het algemeen klassement werd Kay verdienstelijk 5e bij de B junioren.

De uitreiking liet even op zich wachten  maar Ted, Anna en Danique werden beloond voor hun prestaties.

Al met al was het vroeg op, laat thuis, flink reizen, een leuk toernooi, spannende races, lekker eten, goede prestaties, nieuwe relaties, lang wachten maar bovenal een leuke dag waar we op terug kunnen kijken.

Aanstand weekend is dan echt het laaste toernooi van dit seizoen, met als klap op de vuurpijl de uitreiking van de Brabander Hogerop Bokaal.

Uitslag Closing Games Turnhout 2014

Foto's met dank aan Kata Eijsackers 

Thumbnail image  Thumbnail image Thumbnail image 
     

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords