Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack NieuwsKNSB Clubtour 2012, 21 november De Uithof Den Haag

Georgie Dalrymple "goud" op Paastoernooi in Gent

Paastoernooi Gent 2015 Turnhout - 5 april. Terwijl de meeste rijders en ouders genieten van de zon op zaterdag, buffelen er nog 10 HVHW shorttrackers tijdens het Gentse Paastoernooi. Zij vertrokken zaterdag rond 06:15 voor dit tweedaagse toernooi meestal overnachtend in hotels met veel wielrentoppers vanwege de ronde van Vlaanderen. Coach Natasja van Lobenstein begeleidde de groep en met succes. Georgie Dalrymple pakte het goud bij de junioren D.

Zaterdag is het ijs matig de meesten rijden dan ook ver boven hun PR. Dit is niet erg voor de wedstrijd maar is het lastig punten scoren voor de Hogerop Bokaal. Vandaag is ook het internationale debuut van Anton Kasmyliou (F) en dat in zijn 2e shorttrackwedstrijd ooit. In al zijn ritten liet Anton mooi iemand achter zich te houden en de H-finale over 333m wist hij zelfs op zijn naam te schrijven. In het gecombineerde algemeen E/F klassement werd Anton 28e.
Timo Boersema (E) liep in zijn 1e rit gelijk tegen een penalty op. Timo zakte daarmee naar de laagste finale die hij natuurlijk op zijn sloffen won. Op de 2e afstand over 222m was Timo door naar de hoogste groep maar in de halve finale kwam hij als 3e binnen waar alleen de winnaar naar de hoogste groep zou doorstromen. Zijn tijd was goed voor C-finale die Timo opnieuw won. Door zijn penalty op de 1e afstand liep Timo de superfinale mis en werd 18e in het algemeen klassement. Broertje Joppe Boersema (F) reed in dezelfde gecombineerde E/F categorie maar is in tegenstelling tot Timo nog een F pupil. Joppe schopte het op de 333m een finale hoger dan zijn broer Timo. Op de 2e afstand bereikte hij de D-finale en eindigde met de 19e plek slechts 1 plaatsje lager dan zijn broer. Zou het klassement naar categorie gesplitst zijn dan zou Anton 13e en Joppe 4e zijn geworden.

In de meisjes Categorie E/F waren het Emma Noz (E), Anna Eijsackers (E) en Amber van der Meijden (F) die aan de start verschenen. Ook hier werd eerst de 333m en vervolgens de 222m gereden en voor de 1e beste 12 nog een superfinale van 500m. Zowel Emma als Anna behaalden de 2e plek in de heats waarmee zij in de B-finale wisten te behalen. De twee jaar jongere Amber wist met haar goede tijd de C-finale te halen. In de B-finale eindigde Emma als 3e en Anna 5e. In de C-finale kwam Amber in een close finish met de Utrechtse Janna Bolsius als 4e over de streep. Op de 2e afstand over 222m reden zowel Emma als Anna zich bij de beste 2 of snelste 3e en mochten starten in de hoogste groep. Amber redde het niet tegen de 2 jaar oudere nichtjes Kirsi en Tess Hoogeveen, kwam als 3e over de streep en miste daarmee de hoogste groep. In de halve finale pakte Amber de ritwinst en daarmee de E-finale. Emma eindigde als 3e (C-finale) en Anna als 4e (D-Finale). In de spannende finaleritten finishte Amber van der Meijden in de E-finale als 2e, Anna Eijsackers als 3e in de D -finale en Emma Noz als 2e in de C-finale. Emma kwam daarmee bij de beste 12 meisjes en mocht hierdoor nog de superfinale over 500m rijden in de B-finale. Emma finishte hier als 2e en pakte daarmee nog net even een finale punt. In het gecombineerde E/F klassement werd Emma Noz 9e, Anna Eijsackers 13e en Amber van der Meijden 18e. Zou ook hier de E en F categorie gescheiden zijn dan zou Amber met brons naar huis zijn gegaan.

In de D categorie strijden bij de jongens Niels d'Huy en Ted Dalrymple. Ted is een nog E maar strijdt liever bij de D's mee. Bij de meisjes is het Georgie Dalrymple,  de zus van Ted,  die de strijd aan gaat met de sterke Luxemburgse Caroline Murphy en de Britse Olivia Weedon. Zij starten met een serie 500m gevolgd door de 333m en de beste 12 een 777m superfinale. Georgie is al eerste aan de beurt en wint de race met bijna een halve baan voorsprong. Haar belangrijkste opponenten rijden in 2 andere heats. Bij de jongens finisht Niels als 4e en Ted als 2e. Beide missen de A-finale omdat alleen de nrs 1 zich daarvoor kwalificeren. Ted wordt in de B-finale slechts 4e. Ver van zijn PR. Het is duidelijk dat de gewestelijke skeelertraining van de dag ervoor nog in de benen zit. Niels finisht als 1e in de D-Finale. Georgie komt inderdaad  in de A-finale haar sterke tegenstanders tegen maar weet deze spannende race toch winnend af te sluiten en de belangrijke 34 finale punten binnen te slepen.

Op de 2e afstand over 333m weten zowel Niels als Ted zich in de hoogste groep te rijden. In de halve finale staan Niels en Ted in dezelfde rit aan de start. De Duitser Jonas Antenen wint de rit gevolgd door Ted (B- finale). Niels finisht als 4e (D-finale). Georgie pakt opnieuw in haar heat de ritwinst zo ook haar
tegenstanders in de andere heats. In de halve finale weten alle drie de meiden zich voor de A-finale te kwalificeren en dat belooft dus een spannende rit te worden. De finale ritten van de 2e afstand worden allemaal op zondag gereden, iedereen kan dus een nachtje rusten en op krachten komen.

Zondagmorgen gaat men weer vroeg van start. Niels d'Huy pakt in de D-finale met ruime voorsprong de ritwinst en eindigt op deze afstand als 16e. Ted Dalrymple rijdt naar een 4e plaats in de B-finale en eindigt als 9e op deze afstand. Omdat Ted bij de beste 12 rijders zit mag hij straks nog een superfinale rijden over 777m.

Georgie Dalrymple haar A-finale rit is inderdaad een bloedstollende finale. 4 verschillende landen aan de start. Als Georgie deze rit weet te winnen kan het goud haar bijna niet meer ontsnappen. De rit is zwaar en er wordt flinke strijd geleverd. De Luxemburgse Caroline begaat echter een overtreding (penalty) door 2x vals te starten waardoor Georgie en de Britse Olivia vrij kunnen rijden en naar een close finish gaan die in het voordeel van Georgie eindigt waarmee Georgie opnieuw 34 finale punten pakt in een supersnelle tijd van 34.837 slechts 7 honderdste van het clubrecord van Danique verwijderd. Met zoveel finale punten en een flinke voorsprong kan het bijna niet meer mis gaan of......

In het middag/avond programma (junioren C en hoger) is er slechts 1 HVHW-er. Het is junior C David Eijsackers. Hij moet dit weekend een 777m en 500m rijden en indien bij de beste 12 ook een 1000m. Op de eerste afstand over 777m eindigt David als 5e komt daarmee in de C-finale. In de C-finale laat David zien meer in zijn mars te hebben en finisht als 3e. Op de 2e afstand over 500m mist David, die als 3e finisht, de hoogste groep maar rijdt zich vervolgens wel bij de beste twee in de halve finale waardoor opnieuw de C-finale wordt gehaald. In de C-finale over 500m raakt David op lichte afstand en komt als 4e over de finish en mist net de superfinale. David eindigt als 15e in de algemeen klassement

De superfinales. Ted Dalrymple staat met 5 anderen in de B-finale van de superfinale aan de start om de laatste punten te bemachtigen. 3 Nederlanders tegen 3 Belgen. Een mooie rit waar de 1e vier, inclusief Ted, een felle strijd leveren. Het is Ted die uiteindelijk zegeviert en op de valreep nog 2 finale punten binnenhaalt. Ted Dalrymple wordt uiteindelijk 7e in het algemeen klassement, Niels d'Huy eindigt als 18e.

Dan is het de beurt aan Georgie zij leidt het klassement met 34 punten voorsprong op de Engelse. Opnieuw staan alle favorieten aan de start. De messen zijn geslepen, gezichten gespannen, het startschot valt en de meiden zijn weg waarna een felle strijd losbarst. De Luxemburgse Caroline ligt voorop met Georgie op haar hielen.  In deze strijd begaat Georgie, die meer snelheid heeft en er langs wil, een overtreding zij hindert bij haar inhaalactie de Luxemburgse waardoor beiden ten val raken. Georgie krijgt terecht een penalty maar beide rijders kost het wel belangrijke punten. Gelukkig krijgt ze nog net 2 punten mee en zegeviert Georgie Dalrymple met 2 punten voorsprong op de nr 2, de Britse Olivia Weedon, in haar categorie. Well done girl.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords