Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack NieuwsWoensdag 21 februari geen shorttracktraining

3e Regiowedstrijd Utrecht 16-01-2016

Zaterdag 16 januari de 3e regiocompetitiewedstrijd in Utrecht met weer 12 deelnemers aan de start voor HVHW.
In de A-divisie de 12-jarigen Paddy Smit en Jeremy Brinkers. De 1e rit van de dag hadden we meteen Jeremy aan de start, helaas al vroeg in de rit gevallen en hierdoor 5e geworden. In rit 4 stond Paddy aan de start met een mooie 2e plaats mocht hij door naar de hoogste groep.

Hierna was het de beurt aan de rijders in de B-divisie met als eerste aan de start Emma Noz (11 jaar), helaas bracht deze rit haar niet wat ze zou willen en was de 3e plaats jammer genoeg niet voldoende voor een plaats in groep 1. Direct daarna de 9-jarige Amber van der Meijden klaar voor het startschot. Een lastige rit waarin ze 5e werd en dus een plekje in groep 2. Vervolgens Timo Boersema (11 jaar), hij deed wat hij moest doen en werd mooi 1e in zijn rit, hem zien we dus terug in groep 1. De 11-jarige Anna Eijsackers hield het spannend met haar 3e plaats in de rit, maar met haar beste seizoenstijd zien we haar terug in groep 1 als één van de twee snelste derde.

In de C-divisie geen HVHW-er aan de start dus had de coach van vandaag, wederom, Steven van der Meijden even pauze, maar mocht vol aan de bak in de D-divisie, want daar reden maar liefst 5 clubgenoten. Marissa Duijnisveld (9 jaar) mocht hier het spits afbijten, een 3e plek voor haar en een plekje in groep 2. In de rit daarna broer Jesse (net 12 jaar, nog gefeliciteerd )op het ijs, zijn 2e plaats leverde een plek in de hoogste groep op. Vervolgens de 10-jarige debutante Kiki van Schaik en een na de kids on ice wedstrijd enthousiast geworden Nienke Burger (10 jaar) aan de start. Kiki won de rit knap en mag dus door naar de hoogste groep, helaas was Nienke gevallen en met haar 5e plaats een plek in groep 2. In de laatste rit van de heats van de D-divisie zien we de 11-jarige Niels Ras staan met een PR van maar liefst 2,5 seconde wordt hij 3e in zijn rit en dus ook naar groep 2.
Onze laatste troef vinden we bij de jongens pupillen 3, Boet Groenewegen (8 jaar) is zijn naam. Een vierde plaats voor hem in de heats en ook hem vinden we dus terug in groep 2.

Hierna is het tijd voor de halve finales met als eerste weer de A-divisie. Jeremy pakt met zijn 3e plaats een plek in de C-finale, deze rit wordt hij ook 3e met een klein pr-tje van 0,063 seconde, in het eindklassement vinden we hem terug op de 13e plaats. Paddy vinden we na een 5e plaats terug in de B-finale, ook daar een 5e plaats en 10e overall.

In de B-divisie staan Emma en Amber tegen elkaar in de halve finale, waarin Emma 2e wordt (C-finale) en Amber 3e, helaas geen snelste 3e dus naar de D-finale. Anna in de ene halve finale van de hoogste groep en Timo in de andere. Anna met haar 3e plek net niet in de A-finale. Timo was de pechvogel van de dag. Zijn ritwinst in de halve finale, bleek door de scheidsrechters bestraft met een penalty, deze was door iedereen gemist en dus allemaal verbaasd over zijn plek in de C-finale. Navraag bij de wedstrijdleiding leverde helaas geen herindeling op, dus op naar de C-finale. Amber vinden we na haar 2e plaats in D-finale terug op de 17e plaats. Emma won in de C-finale net van Timo, resp. 2e en 3e, overall Emma 12e en Timo 13e. Anna vinden we in het klassement terug op de 9e plaats na haar 4e plek in de B-finale.

In rit 37 hebben we maar liefst 3 HVHW-ers aan de start in groep 2 van de D-divisie, namelijk Niels, Nienke & Marissa zij mochten het opnemen tegen trainingsgenootje Iris Kleijweg van DKIJV. Een rit vol uitglijders, maar dat komt helemaal goed met deze kanjers. Niels werd 2e met wederom een PR en mocht aantreden in de C-finale welke hij won. Nienke en Marissa in de D-finale, met een 2e plaats voor Marissa en Nienke 3e. Overall vinden we Marissa terug op plek 15 en Nienke op 16. Kiki werd 3e in de halve finale, hiermee stond ze in de B-finale en werd daarin 4e, 8e plaats overall. Jesse werd na zijn 2e plaats in de halve finale voorgesteld in de A-finale. Een mooie 4e plaats voor hem.

Boet mocht na zijn ritwinst in de halve finale aantreden in de B-finale welke uit 5 jongens bestond, jammer genoeg gevallen, maar een toch een 4e plaats voor hem, overall een mooie 8e plaats voor hem vandaag.
De dag werd afgesloten met voor iedereen een relay, gemixte teams ingedeeld door de wedstrijdleiding. Hierin gebeurde van alles. Kinderen die hun beste rondjes van de dag reden, valpartijen, helaas ook penalty’s en…. een herstart zonder start bij de pupillen 3 bracht bij het publiek een grote glimlach.

Aanstaande zondag vroeg op, vanaf 7 uur aanmelden in Alkmaar voor alweer de volgende wedstrijd. Hier zal de beslissing vallen in de divisies welke 16 (8 jongens en 8 meisjes) naar de landelijke finale mogen op zondag 13 maart in Enschede.

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords