Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack NieuwsSucces op NK Shorttrack 2018

Succes op NK Shorttrack 2018

NK182784 avalo lara 680

Heerenveen, 6 en 7 januari, NK shorttrack 2018. Successen voor Avalon Aardoom (zilver) en Lara van Ruijven (brons) op het NK shorttrack.

Het waren twee mooie wedstrijdagen waarin veel gebeurde. Vooraf aan het NK werden TimeTrials gehouden waarin alle heren en dames vanaf junior B zich konden plaatsen voor het senioren NK. Georgie Dalrymple won de TimeTrial bij de dames en mocht net als Max van Wijk deelnemen aan het hoofdtoernooi waarmee het aantal NK deelnemers van HVHW op zeven uitkwam. Naast Olympiers Lara van Ruijven en Dylan Hoogerwerf streden ook Adwin Snellink, Avalon Aardoom, Kay Huisman en dus Georgie Dalrymple en Max van Wijk om de nationale titels. De laatste twee strijden later in maart ook om de nationale titels bij de junioren. 

Op zaterdag werden de heats en halve finales gehouden, zondag vonden voornamelijk de finales en superfinales plaats. Avalon Aardoom begon zondag goed door de 1e afstand (1500m) te winnen. Het was Georgie Dalrymple die er als een haas vandoor ging, daar waar een 1500m meestal tactisch (rustig) begint. Avalon aarzelde geen moment en zette de achtervolging in. De rest van het veld liet de dames gaan om deze later terug te pakken, maar zij wisten alleen Georgie bij te halen. Avalon ging met een have ronde voorsprong als eerste over de finish en pakte daarmee het goud op deze afstand en haar eerste finalepunten. Lara werd 6e en Georgie 7e op deze afstand. Bij de heren verlien het heel anders. Dylan Hoogerwerf bereikte de A finale waarin hij juist afwachtend reed, pas in de slotfase naar voren kwamen en naar een 3e plaats snelde wat Dylan een bronzen medaille opleverde. Kay Huisman bereikte de B finale waarin hij 3e werd. Adwin Snellink liep tegen een penalty op. Max van Wijk bleek te veel last van een blessure te hebben en is op de 1e dag gestopt.

Op de 500m was het Lara van Ruijven die het initiatief nam in de finales maar net te kort kwam voor de winst en het zilver op deze afstand haalde. Avalon zat vlak bij een 3e plek, maar belande door een val op een 4e plaats, net naast het podium. Georgie Dalrymple raakte door een incident in haar B-finale uit balans en kwam helaas ook ten val.
Bij de heren liep het niet soepel op deze afstand. Dylan kreeg een penalty voor een actie tijdens de heats, Adwin bereikte de B finale waarin hij 2e werd, Kay kwam te kort om naar de finales te gaan en liep tegen een penalty op in de ranking finals.

Op de 1000m lieten de dames opnieuw van zich horen. Via spannende ritten wisten Lara en Avalon zich opnieuw te plaatsen voor de A finale waarin de prijzen verdeeld worden. Lara van Ruiven pakte hier zilver en Avalon Aardoom het brons. Georgie had zich tijdens de heats niet weten te plaatsen en pakte in de ranking finale een 2e plek.

Bij de heren bereikte alleen Dylan Hoogwerf de finales en wel de B finale welke hij winnend afsloot. Adwin was tijdens de halve finales tegen een penalty aangelopen en Kay kwam in de ranking finales waarin hij in zijn rit 2e werd.

Er werd afgesloten met een superfinale over 3000m waarin geen medailles maar wel punten voor het eindklassement te verdienen zijn. Bij de dames wist Avalon de 2e plaats te behalen, nog geen schaatslengte achter Yara van Kerkhof. Ze scoorde daarmee belangrijke finalepunten. Lara van Ruijven werd 4e.

Bij de heren trok Adwin Snellink aan het langste eind. Hij nam na de start direct afstand en schaatste naar bijna een ronde voorsprong. De rest van peleton reageerde niet. De top van het klassement hield elkaar nauwlettend in de gaten en zo kon Adwin deze afstand met grote voorsprong winnend afsluiten.

Uitslagen: Shorttrackonline
F
oto's: https://www.facebook.com/shorttrackfotos/

 

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords