Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack NieuwsAvalon Aardoom relay brons tijdens wereldkampioenschappen shorttrack

Veel shorttrack PR’s in 1e regiocompetitie Dordrecht

Thumbnail imageOnze pupillen hebben zich op 6 november flink laten gelden tijdens de eerste wedstrijd van de shorttrack regiocompetitie. In de gloednieuwe Dordtse schaatstempel reden ze een groot aantal oude PR’s uit de boeken. Ook bleek dat onze jonge helden vaak goed kunnen meekomen in hun klasse en misschien zelfs goede kans maken om aan het eind van de cyclus van vier wedstrijden op het podium te eindigen.

Thumbnail imageNeem Avalon Aardoom, tweedejaars pupil 1. Zij beet namens HVHW het spits af met haar 500 meter. Ze had een gelukje toen ze vlak na de start viel en het hele veld mocht herstarten. Het was een rit met zes meiden in de baan en Avalon pakte meteen de kop. Met de nummer 2 sloeg ze al snel een gaatje met de rest van het veld. Aan kop was het stuivertje wisselen. Avalon finishte als tweede in 59.39, een halve seconde boven haar PR. 

Thumbnail imageDanique van Lobenstein deed het in haar 50 meter-rit, waarin ze vier concurrentes had, ook prima. Vanuit startpositie 5 pikte ze de derde plek in. Op pure kracht en snelheid reed ze vervolgens nummer 2 voorbij. Ze finishte in 59,92 als tweede. Geen PR, maar net als Avalon wel door naar de hoogste halve finales. 

Thumbnail imageOnze jongens bij de pupillen 1 bleken zeker zo geïnspireerd. Jeroen Kruijswijk pakte op zijn 500 meter na de start de tweede plek en sloeg met de koploper een gaatje met de andere rijders. Vlak achter de nummer een liet hij zich meeslepen om in de laatste ronde iets gas terug te nemen en keurig als tweede te finishen in 1.01.53. 

Thumbnail imageKay Huisman moest het in zijn rit over de halve kilometer waarmaken vanuit startpositie 5, maar dat was geen punt. Als eerste sneed hij de bocht aan en vervolgens liep hij geleidelijk weg bij de rest. Die rest raakte achter hem verbrokkeld en de nummer 2 bleef tot en met de finish op veilige achterstand. Dus: ook Jeroen en Kay door naar de hoogste halve finales. 

Thumbnail imageBij de pupillen 2 had Max van Wijk in zijn eerste rit over 333 meter ook de geest. Meteen na de start lag hij op de tweede stek. Hoewel de nummer drie geleidelijk opstoomde, bleef Max doorrijden en vooral op de been. Dat lukte zijn achtervolger niet, waardoor ook Max zich schaarde bij de snelste jongens. Hij reed 44,41, anderhalve seconde boven zijn PR. 

Thumbnail imageGeorgie Dalrymple sloeg in haar 222 meter verpletterend toe bij de pupillen 3. In een veld van vijf had ze de minder gunstige vierde startpositie. Geen probleem: al bij de bocht was ze drie plekken opgeschoven, waarna ze de koploper buitenom inhaalde en winnend over de finish ging. Haar tijd mocht er bepaald zijn: 34.35, ongeveer 8,7 seconden onder haar PR. 

Thumbnail imageDanique moest zich in haar halve finale over 777 meter zeker drie concurrentes van het lijf houden om in de A-finale te belanden. Of ze moest hopen op een snelle tijd. Ze ging goed van start en kwam als derde door de eerste bocht, maar het veld lag dicht bij elkaar. Een plotselinge tempoversnelling in de zesde ronde leek Danique wat te verrassen: ineens lag ze vijfde. Ze knokte zich nog terug naar de derde plek. Haar 1.34.90 was net niet goed genoeg voor de A-finale, maar omdat ze debuteert bij de pupillen 1 leverde het natuurlijk wel een PR op. 

Thumbnail imageAvalon had al een jaartje ervaring als pupil 1, maar moest er in haar halve finale voluit tegenaan. Na weer een herstart door een valpartij gleed ze als derde de eerste bocht in. Het werd een rit met veel positiewisselingen. Een aanval na een volle ronde leverde geen positieverbetering op, maar na een valpartij van de koploper schoof Avalon ineens door naar de kop. In het pakje van drie rijders dat voorop reed, schoven de nummer 2 en 3 haar in ronde 6 ineens voorbij. Met nog een ronde te gaan lukte het niet meer om als tweede te finishen en zo de A-finale te halen, maar Avalons tijd van 1.34.37 was daarvoor wel goed genoeg. 

Thumbnail imageJeroen trof in zijn halve finale over 777 meter een sterk veld. Als vijfde en hekkensluiter ging hij de eerste bocht in. Hij probeerde daarna wel een jongen van SVU te passeren, maar die hield stand. Meer dan de vijfde plek zat er niet in, maar omdat ook Jeroen dit jaar voor het eerst als pupil 1 rondrijdt, was zijn rit wel goed voor een PR: 1.37.19. 

Thumbnail imageKay bleek deze dag messcherp. Vanuit startpositie 4 pakte hij bij de eerste bocht de tweede plek Vijf ronden joeg hij achter de koploper aan. Toen voelde hij zijn benen verzuren, maar hij beet zich door de twee laatste ronden. Met twee gebalde vuistjes vierde hij dat hij voor het eerst in ruim een jaar de A-finale haalde. Het kon helemaal niet meer stuk toen bleek dat hij zijn PR met 4,7 seconden had verbeterd: 1.33.63. 

Thumbnail imageMax moest in zijn halve finale over 444 meter knokken tegen een sterk veld. De latere ritwinnaar nam meteen bij de start de benen, maar Max lag toen mooi tweede, al had hij twee concurrenten in zijn nek. Die ‘zilveren’ positie wist Max anderhalve ronde vast te houden, maar toen moest hij capituleren, waardoor hij als vierde finishte. Zijn 59.33 was wel 1,3 seconde sneller dan zijn oude PR. 

Thumbnail imageGeorgie maakte in haar 333 meter lange halve finale korte metten met de concurrentie. Ze sloeg meteen een gat met de rest en won met een halve ronde voorsprong in 49,07. Dat was bijna 0.7 seconde sneller dan haar eerdere toptijd. 

Bij de finales moest Danique als eerste aan de bak. Ondanks dat het haar eerste 1000 meter was, greep ze in deze B-finale meteen gretig de kop. Slechts een van de vier andere meiden kon haar volgen. De druk was hevig, maar Danique capituleerde niet en werd met twee schaatslengten voorsprong eerste in 2.01.38. Ook een nieuw PR. 

Vervolgens reed Avalon haar A-finale. Vanuit de ongunstige vijfde startpositie schoof ze meteen een plaatsje op. De vijf dames besloten om in een gesloten pak en in hoog tempo rond te gaan rijden. Terwijl het veld vervolgens wat uiteen viel, schoof Avalon door naar de derde plek. In de achtervolging op de nummer 2 kwam ze uiteindelijk net een meter of drie tekort. Daar stond tegenover dat ze haar PR op de 1000 meter met 5,7 seconden scherper stelde. 

Jeroen had in zijn B-finale over 1000 meter het geluk een beetje aan zijn zijde. Na een prima start vanuit startpositie 4 passeerde hij geleidelijk twee concurrenten. Jeroen liet zich vervolgens verrassen, waardoor hij weer derde kwam te liggen. Na zeven ronden raakte hij wat vermoeid, maar hij bleef verzorgd rijden. Dat lukte zijn voorganger niet en hij viel. Jeroen werd daardoor tweede. Met zijn tijd van 2.07.00 zette hij zijn eerste PR op de kilometer. 

Kay reed in zijn A-finale tegen drie Brabanders en een sterke oude bekende: Alkmaarder Gilian Gout. Na de start eiste Kay meteen de tweede plek voor zich op. Gout reed vlot bij de rest weg en Kay kreeg het moeilijk om zijn derde plek te behouden. Het lukte een Brabander om erlangs te komen, waarmee Kay derde werd in een tijd van 2.03.61. En ook dat was een nieuw PR.

Max ging in zijn B-finale over 500 meter furieus van start door meteen de kop te pakken. Dat bleek hoog gegrepen. Nadat hij eerst door een concurrent was gepasseerd, werd hij ondanks zijn strijdlustige rijden ook nog eens binnendoor en buitenlangs gepasseerd. Half vallend kwam hij over de finish in 1.15.64. 

Gerogie besloot het HVHW-optreden met haar A-finale. In die 444 te verrijden meters had ze veel meer concurrentie dan in haar eerdere ritten. Als derde kwam ze de eerste bocht uit, waarna ze op jacht ging naar de nummer 2. Dat bleek een te zware opgave en ze eindigde als derde in een knappe tijd van 1.02.96. Jawel, alweer een PR.

Foto's regiocompetitie 1 Dordrecht
Uitslag regiocompetitie 1 Dordrecht

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords