Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack Nieuws31e Eastercup Gent 2011

31e Eastercup Gent 2011

Thumbnail imageHet seizoen voor de shorttrackers zit er nu ook eindelijk op. Doordat Pasen dit jaar laat viel, moesten we de spanning en concentratie lang vasthouden en mochten we pas laat in april afreizen naar Gent. Jawel, móchten we afreizen, want Gent is naast een sterk en leuk sportevenement ook een gezellig familie-uitje voor de ouders en kinderen die het hele seizoen samen door het land hebben getrokken en lief, leed en koffie hebben gedeeld bij trainingen en wedstrijden.  Een jaarlijks hoogtepuntje dus, met ditmaal twee dames op het ereschavot en een dame plus heer vlak daarbij, plus vijf PR’s.

Thumbnail imageDe editie 2011 van de Easter Cup was dus geen uitzondering op de traditie van top-resultaten plus top-ontspanning. De zon werkte onbarmhartig mee – het was in en rond Gent nog een tikkie heter dan in Nederland – waardoor het contrast tussen schaatsen en spelen, aanmoedigen en relaxen ongekend groot was. We waren ook nog eens met een flinke afvaardiging: 7 rijders, in hun gevolg 8 ouders, plus de liefdevol ‘geadopteerde’ Linda de Groot van IJA. Daarbij haakten Emma van Zuijlen (DKIJV) en haar zus plus Thumbnail imageouders aan. Met een groot deel van de groep zijn we zaterdag na de wedstrijden Gent in gegaan. Terrasje, winkeltjes, marktje, zonnebrilletje hier, kettinkje daar, schijf watermeloen en Luikse wafels. Als slotakkoord – na lang zoeken want de Gentse horeca zat mudvol en had geen plek voor een horde van 16 man - een heerlijke pizzeria met een iets te veel in zijn rol opgaande ober. In haar ‘goedste’ Frans wist Fabiola de louter Italiaans kwakende ober ervan te overtuigen dat je met 20 man geen 21 hoofdgerechten verorbert, waarop alle partijen lachend uiteen gingen.

Thumbnail imageHet hotel van sommigen was en bleef tamelijk heet. Op de gang was het lang gezellig en tamelijk onrustig en ja, de slaap was in het hotelbed daardoor soms moeilijk te vatten. Het was allemaal aan de prestaties nauwelijks af te lezen. Wat heet! Georgie Dalrymple ging als eerste van HVHW de baan op en gaf haar eerste ‘Gent’ meteen kleur door in de heat op de 333 meter een PR te rijden: 42.332. Het was slechts de opmaat naar veel meer moois van haar kant. Ze reed als pupil 3 in een gecombineerd veld van pupillen 2 en 3. Geen probleem. Door een penalty in de halve finale kwam ze op de 333 meter niet hoger dan de C-finale. Jammer, want op haar tweede afstand bereikte ze de B-finale (nogmaals: pupil 3 tussen pupillen 2). Uiteindelijk sleepte ze de tweede plaats bij de pupillen 3 in de wacht.

Thumbnail imageDanique van Lobenstein reed bij de pupillen 1 een degelijk toernooi. Geen PR’s, maar wel klinkende resultaten. In haar heat over 500 meter liet ze zich nog verrassen door een Britse, maar daarna reed ze scherp op de concurrentie en liet ze tijden vlak boven haar PR’s klokken. Omdat er in de categorie van Danique en Avalon Aardoom veel afzeggingen waren, reden die meiden drie afstanden (333 en twee keer 500). Danique haalde drie keer de A-finale, waarin ze een keer 3e, een keer 2e en een keer 3e werd. Als beloning mocht ze in de superfinale over 1000 meter optreden, waarin ze derde werd. Overall werd Danique derde.

Thumbnail imageAvalon Aardoom reed in dezelfde klasse een toernooi met p’s in drie betekenissen: pech, penalty én PR. De emoties wisselden dus sterk. Op de eerste dag zette ze in de heat over 333 meter haar PR 0,3 seconde scherper en werd ze 5e in de A-finale. In de slotrit van de dag – de A-finale 333 – viel ze echter hard met haar rug tegen de kussens en kreeg ze een penalty wegens hinderen. Erger was dat het onzeker was of ze zondag nog kon rijden. Dat viel mee. En Avalon gaf  ‘m van katoen. In de heat over 500 meter werd ze 2e: weer A-finale. Daarin viel ze en moest het uiten van haar frustratie bekopen met een penalty. Over het hele toernooi werd ze 5e.

Thumbnail imageJeroen Kruijswijk was uitbesteed aan de Huismannen en kreeg bij thuiskomst de opmerking dat hij niet zo opvallend had gepresteerd. Maar hoezo? Als je op allebei je afstanden drie keer je PR verbetert, rijd je dan onopvallend? Tuurlijk niet. Op dag 1 scherpte Jeroen zijn PR op de 500 meter aan met 0,6 seconde. Vervolgens had hij pech. In zijn heat van de 333 meter kreeg hij een penalty, maar waarom? “Ik heb niks gedaan. Ik viel alleen”, was zijn korte commentaar. Op dag twee zette hij een en ander recht. In de halve finale over 333 meter ging zijn PR 0,7 seconde omlaag: 38,697. En in de D-finale knabbelde hij er nog 0,2 seconde af. Overall werd Jeroen 15e in een veld van 22.

Thumbnail imageKay Huisman demonstreerde een duidelijk gevalletje vormbehoud in een veld dat erg aan elkaar gewaagd was. Hij reed goede, scherpe races. En hij verbeterde op shorttrackonline (die zijn 54.000 van een demo in Haarlem niet meetelt) officieel zijn 500 meter tijd naar: 54.365. Op zaterdag leverde hij op de 500 meter een goede heat en halve finale af. Hij kwam 0,1 seconde tekort om als tijdsnelste derde de vijfde A-finalist te worden. Ongebroken won hij de B-finale in een snellere tijd dan de nummer 5 van de A-finale. Op de 333 meter ging het exact zo, ondanks dat hij in de halve finale vanuit positie 4 furieus startte en een tijd vlak boven zijn PR liet klokken. Ook deze B-finale won Kay duidelijk, waardoor hij 6e werd.

Thumbnail imageMax van Wijk reed constant en degelijk. Hij begon met een snelle 333 meter en benaderde zijn PR, maar werd derde. Hij won zijn halve finale en werd mooi derde in zijn B-finale tegen drie Fransen. In de 222 meter startte hij in zijn heat lekker scherp door van positie 4 naar de 3e plek te gaan; de 2e plaats bleef buiten bereik. Dankzij een tweede plek in zijn halve finale haalde Max op deze afstand de C-finale, waarin hij na felle strijd uiteindelijk 3e werd. In de totale einduitslag werd Max 7e bij de pupillen 2.

Thumbnail imageOnze jongste, Ted Dalrymple, moest zich als pupil 3 staande houden in het gecombineerde veld van pupillen 2 en 3. Hij vocht ouderwets op elke afstand. Het lukte hem om op de 333 meter elke keer een Franse jongen achter zich te houden en in de D-finale bleef hij ook nog een Brit voor. Op de 222 meter hield hij in de heat een Fransman en in de D-finale een Fransman en een Belg achter zich. Overall werd hij 6e bij de pupillen 3.

Thumbnail imageHet slotakkoord – de relay – mocht er ook zijn. Max (pup 2) en Georgie (pup 3) reden daarin samen met Linda de Groot (IJA) en Emma van Zuijlen (DKIJV) bij de pupillen 1 en 2. Het was voor ons als ouders een mooie rit om te zien. Ze hielden mooi stand, mede door goed en beheerst wisselen. Eerst lagen ze derde, toen even tweede en daarna toch weer derde. De voorsprong die nummer 2 Yes nam liep vervolgens op, maar daarna wist onze Delfts-Alblasserwaards-Haags-Westlandse combinatie die weer te verkleinen. ‘Onze’ vier finishten uiteindelijk in 4.03.631 negende in het veld van 10 ploegen. Max en Georgie reden daarmee hun snelste relay ooit.

Thumbnail imageHet ingespeelde kwartet Danique, Kay, Jeroen en Avalon maakte er ook een mooie race van. Ze namen het op tegen IJVZ en een mix van Italianen en Britten. Ze reden scherp, mooi, wisselden goed en lieten en boekten een duidelijke overwinning. Hun tijd van 3.38.660 lag dicht tegen hun gezamenlijke PR van 3.35.43 aan en was in het hele veld goed voor de vierde plaats.

Foto's 31e Eastercup 2011Gent
Uitslagen 31e Eastercup Gent
secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords