Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack NieuwsLara & Adwin goud op de relay - EK Shorttrack 2016

Bloedstollende races clubkampioenschap shorttrack

CK Shorttrack 2012Het clubkampioenschap shorttrack voor pupillen was maandag 12 maart een groot  succes. Met veel ouders langs de boarding was het van meet af aan gezellig. Dankzij de kinderen op het ijs werd het een zeer aantrekkelijke sportieve strijd. David den Braber had het bij de prijsuitreiking over een ‘legendarisch kampioenschap’. En dat was het.

Boeiend spektakel
CK Shorttrack 2012Er waren sportieve verrassingen, zoals bij elk echt kampioenschap. Het festijn verliep dankzij de wedstrijd-whizzkid Claudia Kluivers en de hulp en begeleiding op en rond het ijs uiterst soepel. En was er even een haperingetje, dan merkte je daar door het onvermoeibare speakeren van David niks van. Het maakte allemaal dat de kinderen volledig aan hun trekken konden komen. Om hen ging het natuurlijk allemaal en ze hebben ons niet teleurgesteld. Verre van dat! Zij gingen er met alles wat ze in zich hadden tegenaan om zo hoog mogelijk te finishen en zorgden voor een boeiend spektakel.

Kort door de bocht
CK Shorttrack 2012Vooral bij de jongsten hebben we genoten van grootse races. Zij leverden per race meerdere gevechten. Met de tegenstanders – natuurlijk - maar ook met de blokken, de bochten, de schaatsen onder hun voeten en het ijs daar weer onder. Alle zeilen zetten ze bij om op de been te blijven, kort door de bocht te gaan, hun tegenstanders in het oog te houden, ver weg van de kussens te blijven, op de bel te letten én scherp te finishen.  Ga d’r maar aan staan.

Vaart maken
CK Shorttrack 2012Natuurlijk, er werd hier en daar gevallen –hoort erbij – maar ook dan deden ze er alles aan om zo snel mogelijk weer op de ijzers komen en vaart te maken. Bij hen ook waren de verschillen soms klein en duurde het gevecht om de ereplaatsen van het startschot tot aan de finishlijn.

Pupillen 3
CK Shorttrack 2012Bij de pupillen 3 was Ted Dalrymple huizenhoog favoriet. Hij maakte zijn rol meer dan waar. Als een veldheer regeerde hij het veld. Hij won alle vier zijn races en haalde verdiend goud. Maar achter Ted, daar was het een felle strijd. Lara van Hassel, Max Jansen, Stijn Kaarsemaker  en Zita Mousset bleken  van vrijwel gelijke sterkte. Voor Tycho Mousset en Joued Slabbekoorn waren die vier een maatje te groot, maar zij streden samen in twee bloedstollende finales zij aan zij om van elkaar te winnen.CK Shorttrack 2012

Uiteindelijk won bij de jongens pupillen 3 Max Jansen het zilver achter  ‘gouden’ Ted en ging het brons naar Stijn Kaarsemaker. Tycho won de tweestrijd met Joued en werd vierde. Bij de meisjes ging Lara met goud aan de haal, voor zilveren Zita Mousset.

Pupillen 2
CK Shorttrack 2012Net als bij de allerjongsten reden bij de pupillen 2 de meiden en jongens door elkaar.  En bij hen deed een gastrijder mee: Stan Springer van IHCL. Ook bij deze groep waren er favorieten. De al enigszins ervaren en dit jaar sportief flink gegroeide Georgie Dalrymple werd getipt bij de meiden. Bij de jongens werd het nodige verwacht van Armand Broos, die dit jaar is begonnen met shorttracken en een talent (b)lijkt. Of het aan de favorietenrol lag, of aan de kilometers van de City Pier City die Georgie in de benen had, we weten het niet, maar een soepel kampioenschap werd het voor haar niet. In haar heat over 222 meter viel Georgie, wat haar veroordeelde tot de B-finale. David Eijsackers (1) en Niels d’Huy (2) profiteerden in die rit voor Stan Springer en Daan Kaarsemaker.

Geen zenuwen
Ck Shorttrack 2012Armand bleek in zijn heat geen last van zenuwen te hebben. Hij won voor Emma Mousset (2), Destiny Mensah (3) en Sietse Verstege (4). Emma ging dus naar de A-finale en sloeg daarmee een slag;  de titel voor Georgie leek ver weg. Ze beperkte de schade door de B-finale te winnen en werd wat geholpen door de vierde plaats van Emma in de A-finale. Die A-finale werd een prooi voor Armand, die een stap zette richting eindzege.

Spannend
CK shorttrack 2012De 333 meter moest de beslissing brengen. Armand, Emma, Georgie en David bereikten op die afstand de A-finale. Armand leek veilig voor de titel of zou David nog roet in het eten gooien? En Georgie moest afrekenen met Emma. Het werd heel spannend. David zat Armand op de hielen, maar redde het net niet om Armand van de ritwinst te houden. Achter hen was het wapengekletter tussen Emma en Georgie niet van de lucht. Georgie reed met grote slagen iets voor de licht rijdende Emma. Georgie won het uiteindelijk met Ck Shorttrack 2012krap 0,4 seconde voorsprong. In de B-finale was Stan de snelste, voor Niels, Destiny, Daan en Sietse.

De medailles gingen door dit alles bij de jongens naar Armand  Broos (goud), David Eijsackers (zilver) en Niels d’Huy (brons) voor Sietse, die namens HVHW vierde werd. De einduitslag bij de  meiden was: goud voor Georgie, zilver voor Emma en brons voor Destiny. 

Pupillen 1
CK shorttrack 2012Jazeker, ook bij de pupillen 1 waren er favorieten voor het clubkampioenschap en er  werd gereden in een veld met meerdere gastrijders van verschillende clubs. Bij de meisjes was Danique torenhoog favoriet. Bij de jongens waren er meerdere kanshebbers. Zou langebaner-shorttracker Nick van Keulen toeslaan? Zou shorttracker-langebaner Max van Wijk de zege grijpen? Of zou langebaner-shorttracker Jordy Blokland met de eer gaan strijken? Of hadden de multi-talenten Thomas Jansen en Remon Broos nog snode plannen? Het beloofde een open en spannende strijd te worden.

Meisjes
CK ST 2012Danique pakte de zaken voortvarend aan. In haar heat over 333 meter won ze afgetekend voor DKIJV-gaste Sara van Zuijlen en ver voor medekanshebster op eremetaal Demi Exterkate en de Rotterdamse gastrijdster Eva van Til. In de andere heat manifesteerde  Samantha Ende zich als concurrent door tweede te worden achter de Zoetermeerse gaste Viviënne de Jong en vlak voor Sophie Vroom . De A-finale was opnieuw  een prooi voor Danique, voor Viviënne, Sara en Samantha. Demi bleef in de race voor medailles dankzij haar tweede plek in de B-finale.

Bekroning
CK Shorttrack 2012In de heat van de 500 meter  stelde Danique de eindzege veilig. Ze won haar race en zag Demi derde worden, waardoor die de A-finale miste. Dat gebeurde ook Samantha, die haar heat gewonnen zag worden door het DKIJV-duo Sara (1) en Laura Otting (2). Danique bekroonde haar kampioenschap met de winst in de A-finale. Demi won de B-finale voor Samantha, maar in het algemeen klassement ging het zilver naar Samantha en het brons naar Demi, voor Sophie.

Jongens
CK Shorttrack 2012De jongens pupillen 1 vormden een veld met vijf mannen. Zij reden louter finales ofwel rechtstreekse krachtmetingen. Verstoppen was er niet bij en de spanning was al immens omdat er geen duidelijke favoriet was. Ze begonnen met de 333 meter.  Het was meteen een rit vol drama en sensatie. Luttele meters na de start ging Max van Wijk onderuit. Zijn kans op de ritzege was verkeken. Jordy Blokland was soepel en krachtig rijdend naar de kop gegaan en Nick van Keulen zag Remon Broos zich tussen hem en Jordy wurmen.  In die volgorde finishten ze ook, met Thomas Jansen als vierde en Max als vijfde. Dat beloofde wat voor de andere ritten, zeker omdat Thomas Jansen een slowstarter is en dus op de 500 meter ook om de hoogste plekken zou gaan meedoen.

Spijkerhard
Maar eerst reden ze nogmaals een 333 meter. Opnieuw pakte Jordy de ritwinst. Hij leek hard op weg naar het clubkampioenschap, zeker omdat Remon nu het onderspit dolf: hij zag Nick (2), Max (3) en Thomas (4) voor hem finishen. Het gevecht om zilver en brons leek spijkerhard te worden.

Spektakel
CK ST 2012Op de eerste 500-finale toonde Jordy geen zenuwen. Van start af reed hij aan kop en won. Maar achter hem! Spektakel! Thomas, Remon, Max en Nick reden dicht bij elkaar en lang was niet te zeggen wie tweede zou worden. Nick gooide er een inhaalactie binnendoor bij Max uit, maar die was niet geheel volgens de regels. Max werd daardoor als tweede geklasseerd en Nick als derde. Thomas  werd vierde voor Remon. Deze vier mannen finishten minder dan een kwart seconde van elkaar.

Stijl
In de slotrit, weer een finale over 500 meter, reed Jordy in stijl en als overduidelijk sterkte van de dag naar de ritzege en het kampioenschap. Nick werd nu tweede en Thomas sloeg toe op de derde plaats, waardoor Max als vierde en Remon als vijfde finishten.

CK ST 2012Rekenwerk
Het clubkampioenschap ging naar Jordy, dat was helder. Wie zilver en brons hadden verdiend, was door al die wisselende uitslagen onduidelijk. Het rekenwerk leerde dat Nick het zilver had verdiend, met een kleine voorsprong op ‘bronzen’ Max, die weer minimale voorsprong had op Thomas (4) en Remon (5).

Pannenkoeken
PannenkoekenDaarmee was de sportieve koek op, maar het feest nog allerminst. David introduceerde bij de prijsuitreiking de traditie dat winnaars na het omhangen van de medailles gezamenlijk juichen en dat het gebruikelijk is dat dat na het omhangen van het laatste eremetaal door de hele groep nogmaals gebeurt. En toen toverden Arnold en Kristèl van Wijk een toren homemade pannenkoeken tevoorschijn. Die waren  bijna zo gewild als de felbevochten medailles en clubtitels.

Foto's Clubkampioenschappen Shorttrack
Uitslagen Clubkampioenschapppen Shorttrack

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords