Menu
HomeTalentenTalentontwikkelingRegionaal Talenten Centrum (RTC)

Regionaal Talenten Centrum

De schaatssport is hofleverancier van Olympische medailles. De KNSB richt zich op behoud en bereiken van de wereldtop; talentontwikkeling is daarbij essentieel. De KNSB heeft in 2014 nieuwe structuur gerealiseerd voor talentontwikkeling, De regionale Talenten Centra (RTCs) verspreid over Nederland vormen daar een belangrijk onderdeel in. Een RTC is een multidisciplinaire locatie waar de beste talenten uit langebaan, shorttrack en inline-skaten uit een regio een uniform opleidingstraject wordt geboden op zowel sportief als maatschappelijk vlak.

In het gewest Zuid-Holland is in 2016 het RTC Zuidwest opgericht. Het doel van dit RTC is om schaats- en inline-talenten in de regio Zuid Holland de trainingsfaciliteiten te bieden die ze nodig hebben om de top te kunnen halen van Nederland en aansluiting te krijgen bij de (professionele) topteams. Het huidige RTC Shorttrack Dordrecht wordt geïntegreerd in RTC Zuidwest. Het RTC verzorgt een voltijds trainingsprogramma dat door KNSB gecertificeerde trainers wordt uitgevoerd. De sleutel voor succes ligt in de multidisciplinaire samenwerking tussen de verschillende schaatsdisciplines (langebaan, shorttrack en inline-skaten). Vanaf het seizoen 2016-2017 zullen de gewestelijke selecties ophouden te bestaan. Een aantal junioren A en Neo-senioren rijders is inmiddels geplaatst binnen de RTC-selectie. Daarnaast is er één gewestelijke opleidingsgroep geformeerd als kweekschool van jongere rijders voor het RTC. De gewestelijke opleidingsgroep wordt betrokken uit schaatsers van de 4 talentengroepen (Noord, Oost, West en Midden) die door regionaal samenwerkende verenigingen geformeerd zijn.

HVHW heeft momenteel diverse schaatsers (langebaan & shorttrack) rijden bij zowel het RTC Zuidwest als de gewestelijke opleidingsgroep. Daarnaast hebben enkele anderen o.a. vanwege hun studie er voor gekozen om zich bij een van de andere RTC’s in Nederland aan te sluiten.

 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords