Hefsttoernooi leon celine junf

Acht HVHW-ers  stonden zaterdag 20 oktober aan de start tijdens het jaarlijkse herfsttoernooi in Groningen. Leon Spivakovskyi en Celine van Laar stonden aan de start bij de junioren F waar de meisjes en jongen samen reden. Dit is de jongste categorie bij het shorttrack. Hun eerste afstand was de 333m (3 rondjes). De eerst rit zorgde voor plaatsing in de A of B finale. Leon werd 2e in zijn rit en plaatste zich voor de A-finale waar Leon 4e werd en zijn eerste punten pakte voor het eindlklassement, Celine werd 4e in haar 1e rit en plaatste zich voor de B-finale, waar zij 4e werd. Hun 2e afstand was de 222m (2 rondjes) met een kopie van de uitslag van de 333m, Leon werd dus 2e en Celine 4e. In B-finale reed Celine opnieuw naar een 4e plaats maar Leon pakte nu de 2e plaats en de daarbij behorende punten. Na splitsing van jongens en meisjes mogen onze jongste pupillen het podium betreden. Celine behaalde het goud en en Leon pake het brons. Wat een toppers.

Bij de junioren E jonges staat de tweeling Roëll en Quinten Köhler aan de start. In hun eerste rit over 333m werd Quinten 2e en Roëll 3e. De eerste twee rijders van een rit plaatsen zich voor de hoogste groep de ander voor de lagere groep. Quinten had zich dus geplaatst voor de hoogste groep. In hun 2e rit over eveneens 333m werden beide jongens tweede. Door de plaatsing regels plaatste Quinten zich voor de A-finale en Roëll voor de C finale. Quinten werd 4e in de A finale (4e) wat hem finale punten opleverde. Roëll werd 3e in de C-finale (11e). Op hun 2e afstand over 500m werd Quinten 4e in de A-finale en Roëll 1e in de C finale. In het eindklassement resulteerde dit in een 5e plaats voor Quinten en een 11e plaats voor 5e Roëll.

Bij de meisjes junioren E stond Ize Schildmeijer aan de start. Haar eerste rit over 333m eindigde met een 3e plaats en dus de lager groep waar zij in haar 2e rit 1e werd en daarmee naar de C-finale. In haar finale rit werd Ize 3e en daarmee eindigde ze als 11e op deze afstand. Ook op haar 2e afstand over 500m werd Ize via een 1e plaats in de C-finale 11e. Deze resultaten zorgden voor een 12e plaats in het eindklassement.

Bij de junioren D jongens was het Jeffrey Eijgermans die de eer hoog moest houden. Op zijn eerste afstand over 500m werd Jeffrey 4e. Net een plekje te weinig voor de hoogste groep. In de halve finale werd Jeffrey opnieuw 4e wat ook voor Jeffrey de C-finale betekende. In zijn finale rit over 500m werd Jeffrey opnieuw 4e en daarmee 14e op deze afstand. Op de 2e afstand over 777m werd Jeffrey 3e in de C-finale (13e). In het eindklassement werd Jeffrey hiermee 14e.

Anne-Lotte Köhler stond aan de start bij de meisjes junior C. Zij finishte in haar 1e rit over 500m op de 2e plaats. Haar tijd was goed voor een plaats in de A-finale waar zij 4e werd. Op haar 2e afstand over 1000m werd Anne-Lotte 3e en daardoor nu een B-finale welke zij ruimschoots won en daarmee als 6e eindigde op deze afstand. In het eindklassement pakte ze net naast een medaille maar haalde wel 12 seconden van haar PR af op deze afstand.

Als laatste hebben pechvogel Thomas van Zijp. Thomas, startte ijzersterk met winst in zijn eerste rit over 500m bij de junioren C waarmee hij rechtstreeks plaatste voor de hoogste groep en op baiss van zijn tijd de A-finale. Helaas viel Thomas in zijn rit en liep hij een ingescheurde enkelband op. Voor Thomas werd het dus gips en een rolstoel. Wij wensen Thomas een voorspoeding herstel en hopen dat hij er weer snel bij kan zijn.

Bijna alle rijders haalde een of meerder PR's en dus punten voor de Hogerop Bokaal.