Trainersopleidingen
Binnen HVHW zijn we hard aan het werk, om de vereniging op een hoger plan te krijgen. Er zijn al heel wat veranderingen door gevoerd en mede daardoor ook mooie sportieve prestaties neergezet. Om dit voort te zetten en wellicht nog meer te bereiken hebben we besloten dat we zoveel mogelijk trainers / begeleiders met een KNSB opleiding voor de groepen willen hebben staan. De focus ligt voor nu bij de jeugd, daar begint de talent ontwikkeling voor het schaatsen.  HVHW is bereid in kosten te investeren voor het opleiden van trainers / begeleiders. Wij vragen hiervoor wel een tegen prestatie namelijk dat de trainer zich voor 2 jaar aan HVHW verbindt en afziet van zijn/haar trainersvergoeding voor 2 jaar. Maar wat is er leuker om gericht bezig te zijn met een opleiding, een diploma te halen en dit ook nog eens direct in de praktijk te brengen.

Tijdens het seizoen 2011-2012 seizoen en het seizoen 2010-2011 hebben in totaal 16 trainers / begeleiders van HVHW hun SB1 diploma gehaald, 3 trainers hun SL2, 1 trainer zijn ST3 en een iemand is bezig met zijn ST4. Voor het volgend seizoen is het streven om te proberen om de SL2 opleiding naar Den Haag te krijgen en dus te zorgen voor genoeg trainers / begeleiders die mee willen doen. De SL2 opleiding is misschien bij sommige mensen beter bekend als de JSL opleiding. De SL2 opleiding is het vervolg na de SB1 opleiding. Om deel te nemen aan de SL2 opleiding is het niet verplicht om een SB1 diploma te hebben. De minimum leeftijd voor deze opleiding is 16 jaar. 

Wil je meer weten over de verschillende KNSB opleidingen, algemene voorwaarden en toelatingseisen klik dan op de onderstaande link https://knsb.nl/opleidingen/ 
Let op de KNSB biedt ook een aanvullende module schaatsleider niveau 2 aan. Je kunt bijvoorbeeld als je een JSL diploma of SL2 diploma hebt voor de lange baan kiezen voor een applicatie niveau 2 in de disciplines shorttrack en/of inline-skate.

Wil je meer weten over de KNSB opleidingen of opgeven dat je interesse hebt of zelfs aanmelden voor een bepaalde opleiding mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. opleidingen. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Interne opleiding HVHW
Binnen het jeugdschaatsen van HVHW wordt o.l.v. het Technisch begeleidings team (TBT) de trainers bekeken en geadviseerd over het lesgeven. We vinden het binnen de TC zeer belangrijk dat de schaatstechniek door elke trainer goed wordt overgedragen op de schaatsers en dat de schaatsers zich ook op hetzelfde niveau bevinden. Er worden een aantal clinics op het ijs gegeven over techniek, maar er is bijvoorbeeld ook al een workshop gegeven. De workshop bleek voor vele trainers interessant en leerzaam. Het werd leuk gevonden om in groepjes te discussiëren over de schaats techniek en al snel stonden er mensen op tafel oefeningen te doen.

De volledige lijst zoals die nu bij de TC bekent is met onze trainers en opleidingen staat hier gepubliceerd. Ben je trainer bij HVHW en heb je een opleiding en sta je niet op de lijst, of zijn er updates tov deze lijst, stuur dan alstublieft een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Juryopleidingen
De KNSB verzorgt ook juryopleidingen. Je wordt opgeleid tot official tijdens wedstrijden, starter of scheidsrechter. Je begint met een basis opleiding waarna je je kunt specificeren in taak maar ook in discipline. Is je kind actief in de schaatssport en denk je als ouder ik sta altijd maar langs die ijsbaan en wil ook iets nuttigs doen en te gelijk meer leren over de sport. Juryleden heb je bijna altijd te weinig binnen een vereniging. En hoe leuk is het om actief mee te helpen in het organiseren en goed te laten verlopen van wedstrijden. Heb je interesse of wil je je opgeven voor een cursus stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kun je ook terecht op de website https://knsb.nl/opleidingen/